23948sdkhjf

Hallå där, AnnaCarin Grandin, vice vd Coor

Hallå där, AnnaCarin Grandin, vid årsskiftet tar du över som vd för Coor Sverige efter Ulf Wretskog. Blir det några förändringar i verksamheten nu?


– Nej, jag har den stora förmånen att få ta över en mycket välskött verksamhet. Mitt jobb blir helt enkelt att fortsätta med "Operation Excellence", som är den framgångsresa Coor är inne på. Och jag ska se till att vi växer i nivå med våra ägares önskan.


Innan du fick vice vd-posten var du vd för Coor Norge. Vad är skillnaden mellan att vara vd för Coor Norge och Coor Sverige?


– Den stora skillnaden är att när jag kom till Norge fanns det stora förbättringspotentialer. Jag började med att vara COO i tre månader innan jag blev vd. Totalt var jag fyra år i Norge och var bland annat med och vann kontraktet med Statoil. Vi fördubblade både verksamheten och omsättningen under de åren.


Sedan flyttade du hem till Sverige?


– Ja, jag ville hem eftersom familjen var kvar i Sverige. Fyra år av pendlande var vad jag och familjen klarade. Men jag ville få Staoilkontraktet på rätt rull innan jag flyttade hem.


Vad gjorde du innan du kom till Coor för 14 år sedan?


– Jag är i grunden civilekonom med fokus på fastighetsekonomi. Och så gick jag fyraårigt teknisk gymnasium och mitt första jobb var som rörmärkare. Men innan Coor var jag utvecklingsansvarig för all operativ verksamhet på Dalkia, som höll på med fastighetsdrift. Innan dess var jag på Sveriges Kommuner och Landsting och arbetade med deras fastigheter.


Du verkar ha många styrkor just inom det operativa?


– Min stora styrka är att jag kan hantera stora organisationer och även utmanande kunder. Jag trivs med kunder som verkligen vill utveckla sina verksamheter. Det är jättekul.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109