23948sdkhjf

De fick ensamma dela på Stora FM-priset

Årets upplaga av studenttävlingen Stora FM-priset blev en riktig skräll. Två KTH-studenter – Christian Sahlström och Christian Severin – fick ensamma hela prissumman på 100 000 kronor.




Tidigare år har tre olika studentlag fått dela på prissumman på 100 000 kronor, men i år var juryn enhällig: Christian Sahlström och Christian Severin från Kungliga Tekniska Högskolan, Institutionen för Fastigheter och Byggande, skulle få hela summan.

Deras tävlingsbidrag ” Är framtidens kontor här för att stanna? – En kvantitativ jämförelse av upplevd produktivitet mellan aktivitetsbaserade och traditionella kontor ”, var så mycket bättre än alla andra.

– De höjde det sig över mängden. Både med avseende på relevans, akademisk höjd och för FM-branschen användbara resultat, sa juryns ordförande Jonas Fagerström.

Stora FM-priset är hela Facility Management-branschens pris och delas ut en gång om året för att premiera de mest intelligenta och nytänkande akademiska uppsatserna på området.

Priset instiftades 2013 av ISS med syftet att bidra till utvecklingen av FM-branschen, med nya idéer som leder till höjd produk­tivitet och ökad effektivitet. Priset ska också synliggöra branschen och öka dess attraktionskraft bland studenter.

Stora FM-priset delades ut vid branschorganisationen IFMAs ­konferens Nordic Workplace i Stockholm den 26 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189