23948sdkhjf

Personalens livskvalitet höjer lönsamheten

Att investera i de anställdas livs- och arbetsförhållanden är god affärsverksamhet. Det förbättrar företagets rykte samtidigt som personalens prestationer ökar.
Under ett Quality of life-seminarium som igår anordnades av Sodexo i Vanda, Finland, påvisades det hur ekonomisk tillväxt bör ske parallellt med mänsklig tillväxt.

Seminariedeltagarna fick veta att företag som investerar i medarbetarnas livskvalitet har ett bättre rykte än sina konkurrenter och att de även uppnår bättre affärsresultat. De fick också lyssna till en presentation om aktuella arbetsplatstrender.

Bianca Brink, Sodexos Managing Director i Finland framhöll att i den undersökning Sodexo publicerade tidigare i år, säger 66 procent av de intervjuade ledarna, att en av deras organisationers viktigaste prioriteter är att förbättra medarbetarnas livskvalitet. Utöver det hade 86 procent av de ledarna implementerat minst tre initiativ för att förbättra livskvaliteten.

– 60 procent hade också budgeterat för utveckling av medarbetarnas livskvalitet. Lyckligtvis börjar människor världen över inse vikten av att utveckla medarbetarnas livskvalitet, sa hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063