23948sdkhjf

OOTO vill bli kittet i Johanneberg Science Park

Chalmers område i Göteborg växer och nu tar Johanneberg Science Park tydligare form. OOTO vann upphandlingen för restaurang, reception, kafé och konferenslokalerna området redan för ett år sedan. Sedan den 3 augusti är de i full gång.


När det för drygt ett år sedan stod klart att OOTO vunnit upphandlingen började företagets vd Magnus Bengtsson fundera:

– Vi ska vara kittet som praktiskt håller saker samman. Verksamma i husen ska kunna koncentrera sig helt på sin kärnverksamhet. Vi vill slå hål på grupper som arbetat, lunchat och fikat tillsammans i 20 år för att försöka skapa nya konstellationer. När människor börjar umgås och prata över företagsgränser uppstår nya nätverk, idéer och samarbeten, säger han i ett pressmeddelande.

Viktig är även receptionen som OOTO ansvarar för. Både stora organisationer och små enmansföretag ska känna att de är en del av något större, men samtidigt att receptionen är ”deras” reception och att deras kunder alltid får ett bra bemötande.

– Min dröm är att det ska vara som en hotellreception där vi kan och vet det mesta om närområdet. Och om de som arbetar i husen vill kan vi även parkera bilen åt dem eller serva deras cyklar medan de jobbar. Jag har många idéer för framtiden, säger Magnus Bengtsson.

Restaurangen OOTO ska vara ett komplement till övriga lunchrestauranger på Chalmersområdet. Prisnivån är något högre. Men OOTO säger sig vara extremt kvalitetsfokuserade. Rättvisemärkt, ekologiskt och närproducerat är ledord.

Efter snart två månaders lunchverksamhet är Magnus Bengtsson extra glad för att matgästerna uppskattar de vegetariska lunchalternativen Ungefär en tredjedel väljer vegetariskt.

I dag har OOTO mellan tio och femton anställda omräknat till heltider. Personalstyrkan kommer att bli större i takt med att den nya, myllrande Johannesburg Science Park växer fram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173