23948sdkhjf

Allianceplus köper Städkedjan

Den 2 juni förvärvade Allianceplus företaget Städkedjan, som för att att växa ytterligare på den svenska marknaden, sökt en ny stark ägare.

Städkedjan, som i huvudsak har verksamhet i Västsverige, grundades 1979, omsätter 110 miljoner kronor och har cirka 350 anställda.

Service och Facility Management-bolaget Allianceplus har kunder både inom offentlig och privat verksamhet och ägs av de danska kapitalfonderna Polaris Private Equity samt Kirk Kapital A/S. I och med förvärvet av Städkedjan kommer bolaget att sysselsätta 5 600 medarbetare varav 3 050 i Sverige.

I och med köpet av Städkedjan stärker Allianceplus, som har verksamhet över hela Sverige, sin position i Västsverige och fortsätter att expandera på FM marknaden.

Glenn Älveblad, vd och ägare till Städkedjan Sverige AB, säger i ett pressmeddelande att de nu får möjligheter att utvecklas och växa ytterligare.

– Med Allianceplus som ägare blir förutsättningarna goda att fortsätta vidareutveckla såväl verksamheten som tjänsterna. Affären är en bra lösning för alla parter, anser han.

Ulrica Björnör, vd på Allianceplus, framhåller att de är mycket nöjda med köpet av Städkedjan.

– Den kompetens som finns i Städkedjan kompletterar vår nuvarande organisation på ett bra sätt, säger hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063