23948sdkhjf

Sodexo satsar på grön fisk

Sodexo satsar på hållbar konsumtion och serverar allt mer fisk som fått grönt ljus i WWF:s guide. Redan tidigare har Sodexo uteslutit rödlistade fisksorter i sina inköp.

Mellan september 2013 och augusti 2014 uppgick andelen MSC- och/eller Krav-märkt fisk till 55 procent av Sodexos totala inköp i kilo mätt. 2015 års siffror visar att andelen MSC-/ASC- eller Kravmärkt fisk nu ökat till mellan 60 och 65 procent.

Standarder

MSC är en global organisation som tar fram standarder för vildfångade certifierade fisk- och skaldjursprodukter. ASC står för Aquaculture Stewardship Council, en organisation som certifierade de första fiskodlingarna 2012.

Alla fisk- och skaldjursprodukter som är märkta med MSC, ASC eller Krav får godkänt – grönt ljus – av WWF (Världsnaturfonden).

Minskad miljöpåverkan

Per Liljedahl, kvalitets- och miljöchef på Sodexo i Sverige, framhåller att företagets målsättning är att minska miljöpåverkan både i den egna verksamheten och i kundernas.

– Hållbara inköp utgör en viktig del av detta, så framstegen är glädjande. Hos vissa leverantörer lyckades vi i fjol komma upp i 76 procent godkänd fisk, säger han.

Sodexo hävdar att det är det första måltidsföretaget som har en global överenskommelse med MSC avseende hållbart vildfångad fisk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079