23948sdkhjf

ISS får förlängt i Uppsala

Landstinget i Uppsala län förlänger samarbetet med ISS i ytterligare fyra år fram till och med september 2019.

Det nya kontraktet mellan ISS och Uppsala landsting avser städ- och vaktmästeritjänster och värderas till cirka 91 miljoner kronor per år.

ISS fick uppdraget 2004 efter att landstinget beslutat att lägga ut tjänsten på entreprenad Innan dess utfördes arbetet i egen regi.

Det nya avtalet löper från november 2015 till och med september 2019 med möjlighet till två års förlängning. Avtalet omfattar vaktmästeri, mattransporter, hygienstädning och avfallshantering, men innehåller även en option på patientnära städning.

Verksamhetsövergång

ISS ska leverera tjänster till flera sjukhus i länet, bland andra Akademiska sjukhuset i Uppsala, och Lasarettet i Enköping och utöver det även till vårdcentralerna och folktandvården i Uppsala, Knivsta, Enköping, Håby, Heby, Tierp, Östhammar och Älvkarleby kommun.

Uppsala landsting har hittills haft kvar åtta personer som i landstingets egen regi skött lokalvården i centraloperation vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och primärvården i Heby och Östervåla. De åtta erbjuds nu att följa med till ISS. Totalt sysselsätter uppdraget cirka 190 medarbetare.

Intressant option

Nicklas Nyman, chef segment Sjukvård inom ISS, säger att landstingen är viktig kunder för ISS och ställer höga krav på hygien och kvalitet, för patientsäkerhetens skull.

– Vi är stolta över att ha få fortsätta samarbetet med landstinget i Uppsala. Optionen på patientnära städning är förstås extra intressant. Vi som tjänsteleverantör kan hjälpa till att frigöra viktig tid för vårdpersonalen så att de kan fokusera på att vårda patienterna i stället, säger han i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097