23948sdkhjf

Nyttigare mat även på Karolinska

Nu ska Sodexo laga bättre och nyttigare mat även till Karolinska sjukhusets patienter.

I förra skrev vi på Facility Nordic att Sodexo fått förlängt avtal för matlagning på Södertälje sjukhus. Men med högre krav på att maten ska lagas från grunden, vara anpassad för patienter från olika kulturer och ha bättre näringsvärden.

Nu har Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge ställt liknande krav. Mer mat ska lagas från grunden och ett annat sätt att näringsberäkna måltiderna ska öppna upp för nya rätter och menyer.

Villkoren i det nya avtalet börjar tillämpas den första september 2015.

Catarina Offe, verksamhetscontroller för kost på Karolinska universitetssjukhuset säger att de ställt krav på variation och flexibilitet för att patienterna ska bli nöjdare med maten.

Karolinska universitetssjukhusets krav på måltiden har flera skillnader från den måltidslösning som upphandlades centralt av Stockholms läns landsting år 2009. Man har bland annat frångått kravet på att varje enskild måltid ska uppfylla samtliga krav på näringsinnehåll.

Istället använder man sig av en vedertagen modell där näringsinnehållet beräknas och slås ut över en veckoperiod. Det ger en annan flexibilitet i valet av rätter och menyer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079