23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Rent
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Södertälje sjukhus får bättre mat

Sodexo får fortsätta laga mat åt patienterna på Södertälje sjukhus. Men maten ska lagas mer från grunden och innehålla fler olika typer av nyttigheter än tidigare.

Beräkningen av matens näringsinnehåll ska också göras på ett nytt vis. Därmed kommer en del nya rätter att serveras.

Avtalet trädde i kraft den 1 april och löper över fyra år med möjlighet till två års förlängning.

Mikael Runsiö, vd för Södertälje sjukhus AB, säger att måltidsupphandlingen är skräddarsydd för sjukhuset och dess patienter.

– Vi har till exempel ställt krav på att större hänsyn ska tas till den mångfald av matkulturer som finns i Södertälje, framhåller han.

Sodexos segmentsdirektör för sjukvårdsservice och äldreomsorg, uppskattar att sjukhuset lagt mer fokus på smak, utseende och service.

– Det ger en måltidsupplevelse som stimulerar patientens tillfrisknande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|