23948sdkhjf

Södertälje sjukhus får bättre mat

Sodexo får fortsätta laga mat åt patienterna på Södertälje sjukhus. Men maten ska lagas mer från grunden och innehålla fler olika typer av nyttigheter än tidigare.

Beräkningen av matens näringsinnehåll ska också göras på ett nytt vis. Därmed kommer en del nya rätter att serveras.

Avtalet trädde i kraft den 1 april och löper över fyra år med möjlighet till två års förlängning.

Mikael Runsiö, vd för Södertälje sjukhus AB, säger att måltidsupphandlingen är skräddarsydd för sjukhuset och dess patienter.

– Vi har till exempel ställt krav på att större hänsyn ska tas till den mångfald av matkulturer som finns i Södertälje, framhåller han.

Sodexos segmentsdirektör för sjukvårdsservice och äldreomsorg, uppskattar att sjukhuset lagt mer fokus på smak, utseende och service.

– Det ger en måltidsupplevelse som stimulerar patientens tillfrisknande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157