23948sdkhjf

Dalkia är nu Veolia

Dalkia Norden byter nu namn till Veolia och kompletterar samtidigt sitt tjänsteerbjudande inom energi och underhåll med vatten och avfallshantering. Namnbytet är en följd av att Veoliakoncernen nyligen övertog 100 procent ägarskap av Dalkias internationella verksamhet.
Veoliakoncernen har 187 000 anställda i 48 länder och är världsledande inom resursoptimering av stödfunktioner och försörjningssystem inom så väl industri, som offentlig verksamhet, med fokus på energi, vatten och avfall.

Veolia i Sverige får fyra fokusområden som alla utgår från behovsanpassade lösningar som effektiviserar stödfunktioner och försörjningssystem inom såväl industrin som offentlig verksamhet.

Företaget kommer kunna erbjuda svenska företag och organisationer förändringsledning, produktivitetsförbättring, marginalförbättring, förhöjd driftsäkerhet, volymflexibilitet. Det nya erbjudandet ska göra det möjligt för företag och organisationer att öka intäkter och konkurrenskraft, samtidigt som miljöpåverkan minskar.

Dalkia ägdes fram till nyligen till 66 procent av Veolia och till 34 procent av det franska energibolaget EDF. I samband med att beslut togs om att Veolia tar över Dalkias internationella verksamhet försvinner varumärket Dalkia från den nordiska marknaden och ersätts med Veolia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187