23948sdkhjf

Bravida tecknar stort serviceavtal med Akademiska Hus

Akademiska Hus har - efter en nationell upphandling – kontrakterat Bravida för service inom el, vs och ventilation för flera av Akademiska Hus universitets- och högskolefastigheter runtom i Sverige.
– Genom att kombinera god lokal närvaro på många av våra verksamhetsorter med rikstäckande kapacitet och styrka när det gäller exempelvis energieffektivisering, uppföljning, utvecklingsdialog och materialinköp, svarar Bravida väl upp mot Akademiska Hus krav på hållbarhet, kvalitet, kapacitet och effektivitet i leverantörsledet, kommenterar Ulf Däversjö, inköpschef på Akademiska Hus.

Avtalet gäller i totalt tio städer där Akademiska Hus är verksamma.

– Det är väldigt roligt att Akademiska Hus ger oss ökat förtroende. Både Bravida och Akademiska Hus har hållbarhet i fokus och jobbar för en minskad energianvändning. Dessutom jobbar vi lokalt över hela Sverige och har möjlighet att ta stora kunder som Akademiska Hus, säger Mats Björkman, affärsutvecklare på Bravida.

Avtalet sträcker sig till och med 2016 där Bravida avtalat lokalt med respektive universitet och högskola gällande el, vs, ventilation och kyla.

Fakta : Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag. Bolagets fastigheter finns på orter över hela landet – från Luleå i norr till Malmö i söder. Akademiska Hus ägs till 100 procent av svenska staten genom Finansdepartementet. Bolaget omsätter cirka sex miljarder kronor om året och fastighetsvärdet beräknas till 61,4 miljarder kronor.

Bilden: Aula Medica, Karolinska Institutet – en av många byggnader som ingår i serviceavtalet. Foto: Ulf Sirborn/KI
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.234