23948sdkhjf

Azita Shariati är näringslivets mäktigaste kvinna

Tidningen Veckans affärer har utsett Sodexos vd Azita Shariati till näringslivets mäktigaste kvinna 2015. Hon får priset för sin inkluderande ledarstil och bolagets arbete kring jämställdhet och mångfald.
– Det känns hedrande och väldigt roligt att vara den som får ta emot priset men egentligen är det till alla oss på Sodexo som dagligen arbetar för ett jämställt och mångkulturellt företag. Jag är själv ett exempel på vår företagskultur där varken kön, ålder eller ursprung spelar någon roll, säger Azita Shariati.

Azita Shariati utsågs till näringslivets mäktigaste kvinna med motiveringen:

”Hon har toppositionen i Sverige på ett av världens största företag. Genom sin inkluderande ledarstil grundad i värderingar har hon radikalt förbättrat sitt bolags arbete kring jämställdhet och mångfald. Men årets mäktigaste affärskvinna vet att hon också har makt att förändra samhället.”

I över 17 år har tidningen bevakat jämställdhet inom näringslivet och lyft fram kvinnor genom den årliga kartläggningen av näringslivets mäktigaste kvinnor.

– Veckans Affärer vill skapa ett mer jämställt näringsliv eftersom det leder till smartare och mer lönsamma affärer. Den som lyckas med sitt jämställdhetsarbete lyckas även mota bort annan diskriminering, öppna sig mot världen och skapa ett ledarskap som berör och inkluderar, säger Ulf Skarin som är tidningens chefredaktör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204