23948sdkhjf

Siemens skapar Singapores mest energieffektiva kontor

Tre våningsplan där det tidigare bara fått plats två och en minskad energianvändning med 40 procent. Det kommer under 2015 bli verklighet då Singapores mest energieffektiva kontor beräknas vara färdigt. Projektet går under namnet ”3for2” och Siemens Building Technologies är med och skapar fastighetens konstruktion och uppbyggnad.
Konceptet innebär att tre våningar får plats på samma yta som tidigare bara rymt två utan att takhöjden i rummen upplevs som lägre. Detta möjliggörs genom en ny typ av byggnadskonstruktion och effektiv integrering av ny teknik. Det inkluderar exempelvis LED-ljuspaneler, passiv avkylningsteknik för tak och högpresterande kylaggregat.

– Dagens moderna kontorsbyggnader i Singapore upptas till cirka 25 procent av ventilationssystem, byggnadsstruktur och andra tekniska system för att skapa de förutsättningar som krävs för att kunna vistas i byggnaden. Vidare så går vanligtvis cirka 60 procent av energianvändningen till ventilation, något som är ohållbart ur både ett miljö- och kostnadsperspektiv.

Genom att förbättra och effektivisera dessa två faktorer kan vi minska såväl konstruktionskostnaden som energianvändningen, säger professor Dr. Arno Schulter, ledare för ”3for2”-projektet.

– Detta projekt är ett stort kliv framåt i strävan att producera fler och än mer energieffektiva byggnader. Vi som arbetar inom Siemens Building Technologies är stolta över att vara del av detta projekt, säger Peter Hallberg, ansvarig för Siemens division Building Technologies i norra Europa.

Fakta: I augusti 2014 ingick Singapore-ETH Centers Future Cities Laboratory (SEC FCL) och United World College South East Asia (UWCSEA) ett partnerskap med varandra. Partnerskapet är ett av de första i världen som integrerar akademisk forskning i en byggnadsprocess vilket gör det möjligt att skapa en helt ny typ av byggnad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062