23948sdkhjf

Ny fastighetsavdelning på Stockholms universitet

Från och med idag, den 1 oktober inrättar Stockholms universitet en ny fastighetsavdelning. Syftet är att effektivisera arbetet med universitetets samlade lokalbehov. Lena Lundqvist har utnämnts till chef för den nyinrättade fastighetsavdelningen .
Som huvudstadsuniversitet med en studentpopulation på 70 000 studenter står universitetet inför stora utmaningar när det gäller att tillgodose behovet av lokaler. I syfte att effektivisera arbetet med universitetets samlade lokalbehov inrättas från idag en ny fastighetsavdelning.

Lena Lundqvist blir chef för den nyinrättade fastighetsavdelningen . Efter ett flertal chefsroller inom kommun och landsting i Uppsala, med uppdrag att forma processer för strategisk lokalförsörjning i stora organisationer med många aktörer och intressenter, tar hon nu steget till akademin i Stockholm.

Universitetet behöver effektiva och flexibla lokaler för en föränderlig verksamhet där många stora institutioner kan verka och samverka. Den nya fastighetsavdelningen ska arbeta såväl strategiskt som verksamhetsstödjande med fokus på universitetets samlade lokalbehov.

Avdelningen deltar bland annat aktivt i planeringen av Albano i samarbete med Akademiska Hus och KTH. I Albano planeras för 100 000 kvadratmeter universitetslokaler och 50 000 kvadratmeter bostäder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235