23948sdkhjf

Sodexo utökar samarbetet med Stadsmissionen

Sodexos restaurangpersonal i Uppsala har tagit initiativ till samarbete med Uppsala Stadsmission. Varje vecka levereras omkring 75 portioner till Mikaelsgården där Uppsala Stadsmission bedriver verksamhet. Sedan tidigare samarbetar Sodexo med Stadsmissionen i Stockholm och Skåne.
Samarbetet i Uppsala inleddes i samband med Sodexos årliga aktivitet Servathon, en del av det globala initiativet Stop Hunger. Till Mikaelsgården söker sig varje dag människor som befinner sig i utsatta livssituationer för att få mat, stöd och ta en dusch.

- Den dag i veckan då vi serverar mat från Sodexo har blivit en höjdpunkt för våra gäster. Det är en stor gåva för oss och vi är väldigt tacksamma över samarbetet, säger Carola Matilainen som är föreståndare på Mikaelsgården i Uppsala.

Maten som skänks till Mikaelsgården lagas av Sodexo i General Electrics restaurangkök i Uppsala.

- Både jag och min personal tycker att det känns väldigt bra att kunna bidra med mat och transporter till Mikaelsgården, säger Sodexos köksmästare Göran Pändel Berggren.

Fakta: Samarbetet med stadsmissionerna i Sverige är en del av Sodexos globala initiativ Stop Hunger som syftar till att bekämpa hunger och undernäring på de orter där Sodexo är verksamt. Varje vår genomförs extra insatser över hela världen genom Servathon. Servathon är ett servicemaraton där Sodexo delar med sig av sina kunskaper inom matlagning, näringslära och livsmedelssäkerhet, gör insamlingar och distribuerar råvaror och måltider samt samlar in pengar som skänks till välgörenhetsorganisationer i kampen mot hunger och undernäring. Under Servathon 2014 deltog 36 länder och 33 186 medarbetare i olika aktiviteter i samarbete med 487 olika organisationer. 82 134 timmars volontärarbete resulterade i 325 000 dollar i insamlade pengar och 815 000 donerade måltider. 815 000 måltider motsvarar tre måltider per dag för 200 familjer på fyra personer under ett helt år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173