23948sdkhjf

ISS avyttrar nordisk bemanningsverksamhet

ISS har tecknat avtal med privatägda Adolfsen Group om att avyttra den nordiska verksamheten inom bemanning och rekrytering (Personalhuset) i Norge, Sverige och Finland. Affären har ett värde på 350 miljoner norska kronor.
- Vi är mycket nöjda med detta avtal. Det är en del av vår pågående strategiska transformation som innebär att vi ytterligare fokuserar på vår kärnverksamhet - att leverera facility service med vår egen personal för att underlätta för våra kunder att nå sina mål. Personalhuset och dess anställda passar bra in hos Adolfsen Group som har tillväxtfokus inom detta område och kommer att utveckla verksamheten för framtiden", säger Troels Bjerg, CEO för ISS Norden.

ISS har en mycket stark position i Norden, med ett antal viktiga strategiska kunder och nära 40 000 anställda i regionen. Vi är den ledande leverantören av facility service och vårt engagemang i denna region, som vi anser vara vår hemmamarknad, är oförändrat", tillägger Bjerg.

ISS räknar med att fortsätta att använda sig av Personalhusets tjänster.

Intäkterna från transaktionen kommer att användas för att stödja genomförandet av ISS affärsstrategi.

Den nordiska bemanning- och rekryteringsverksamheten har cirka 3 300 anställda i Norge, Sverige och Finland. Verksamheten genererade en intäkt på 839 miljoner norska kronor under 2013, varav merparten (81 procent) i Norge.

Transaktionen är beroende av att vissa villkor uppfylls.

Parterna räknar med att affären ska slutföras i slutet av september 2014.

Affären kommer inte att påverka förväntningarna på organisk tillväxt, rörelsemarginal och cash conversion för 2014. Efter själva slutförandet av avyttringen kommer ISS att ge ytterligare detaljer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.187