23948sdkhjf

Bravida gör Umeås nya köpcentrum energieffektivt

Umeå ska få ett nytt miljövänligt köpcentrum. Det 55 000 kvadratmeter stora huset ska bli LEED-certifierat och det är Bravida som har fått uppdraget att leverera samtliga energieffektiva installationer inom ventilation, vs och sprinkler.

Beställaren Ikano Retail Centres har ett stort fokus på att hela anläggningen ska bli miljövänlig och klacifieras med LEED-certifikat Silver. Alla butiker ska bli försedda med behovsstyrd ventilation där varje butik delas upp i zoner. På så vis ventileras huset så energieffektivt som möjligt. Byggnaden kommer även att värmas och kylas med ventilationsluft som hämtas från ett energilager.

– Det är väldigt roligt att Ikano satsar på en miljövänlig byggnad och minst lika roligt att vi får visa att vi kan leverera energieffektiva lösningar som uppfyller deras höga krav, säger Peter Norrman, projektchef Bravida Umeå.

Cirka 30 av Bravidas medarbetare kommer jobba i projektet. Köpcentret kommer innehålla 85 butiker och ligger fyra kilometer söder om Umeå centrum. Det 55 000 kvadratmeter stora projektet, fördelat på två våningar, är i full gång och ska öppnas i början av 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.255