23948sdkhjf

Allianceplus växer i Sverige - förvärvar Support Syd

Allianceplus stärker ytterligare sin ställning som servicebolag på den svenska marknaden. Nu genom förvärv av Support Syd.


Allianceplus är en av Danmarks största aktörer i servicebranschen, och planerar att fortsätta sin expandering i Sverige. I går blev det klart att de förvärvat Support Syd AB.
Support Syd har verksamhet i huvudsak i södra Sverige, och grundades år 2000. Företaget omsätter i dag 110 miljoner kronor med cirka 350 anställda. Företaget har under tre år utsetts till Gasellföretag, två gånger på Tillväxtlistan och två gånger varit i final i Alectas utmärkelse ”Sveriges bästa arbetsplats”.

– Vi är mycket nöjda med den här affären. Den stärker vår närvaro i södra Sverige, där vi redan idag har stor verksamhet. Dessutom stärker vi vårt erbjudande till nya marknadssegment. Den kompetens som finns i Support Syd kompletterar vår nuvarande organisation på ett bra sätt, säger Ulrica Björnör, vd på Allianceplus AB.

- Verksamheten har möjligheter att utvecklas och växa ytterligare och det kommer vi att kunna erbjuda med Allianceplus som ägare. Affären är en bra lösning för alla parter, säger Peter Rehnström vd och en av ägarna till Support Syd AB.

Det har blivit några stora förvärv på den svenska marknaden bara under de senaste åren. Även Facila i Sverige, Miljöteamet och Express Gruppen har bockats av på bolagets inköpslista.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219