23948sdkhjf

Alliance+ fortsätter expansionen i Sverige

ALLIANCE+ städar hos företag i den privata och offentliga sektorn. Det handlar om daglig städning och facility service som pentry/kaffeautomat, växter, hygienpaket, golvvård, fönsterputs, belysningsservice, textil, entrémattor, källsortering samt hemservice. Ambitionen enligt ny kvinnlig vd Ulrika Björnör är att fortsätta inköpsturnén och ett femtiotal företag skall finnas på kandidatlistan.
I DI i dag 4 mars berättas om det danska rikskapitalbolaget Polaris som satsar på expansison i Sverige. Flera städbolag skall vara föremål för eventuellt övertagande och man agerar genom bolaget Alliaceplus som redan förvärvat Miljöteamet och nu Facila.

En ny vd är tillsatt, Ulrika Björnör och hon har tidigare byggs upp bland annat Riksbyggens förvaltning mot den kommersiella sektorn där städtjänster ingår.

ALLIANCE+ städar hos företag i den privata och offentliga sektorn. Det handlar om daglig städning och relaterade tjänster som pentry/kaffeautomat, växter, hygienpaket, golvvård, fönsterputs, belysningsservice, textil, entrémattor, källsortering samt hemservice.

ALLIANCEPLUS AB, som är en av Sveriges och Danmarks största aktörer inom professionell städservice till offentlig och privat verksamhet, har förvärat Facila i Sverige AB. Facila, med verksamhet i Östergötland, grundades 2006. Bakgrund till försäljningen är att Facila ska kunna fortsätta utvecklas kraftfullt på den svenska marknaden.

Försäljningen av Facila gäller från 1 mars 2013.

ALLIANCEPLUS AB har under 2012 förvärvat Miljöteamet och är därmed en av de marknadsledande företagen i Sverige. I och med uppköpet av Facila stärker ALLIANCEPLUS AB sin verksamhet i Östergötland och blir ett av de ledande städföretagen i Norrköping och Linköping.

I och med uppköpen är ALLIANCEPLUS AB ett av Skandinaviens ledande städföretag med verksamhet i Sverige och Danmark. Företaget kommer att sysselsätta omkring 3 500 medarbetare i Sverige och Danmark med huvudkontor i Glostrup i Danmark och svenskt huvudkontor i Örebro.

Vision enligt deras hemsida
Alliance+ som i dag finns i Danmark och Sverige satsar på att expandera sin geografiska närvaro genom organisk tillväxt och nyförvärv i båda länderna. Samtidigt undersöker vi möjligheterna för ytterligare internationell expansion. Alliance+ förväntas sysselsätta drygt 5 000 medarbetare och omsätta 1,5 miljarder danska kronor (200 miljoner euro) år 2015/16.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156