23948sdkhjf

Årets Snyggaste kontor finns i Malmö

Vinnaren i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor 2012 blev Ideas i Malmö. En räv-skulptur av Ernst Billgren är första priset. En kontorsmiljö skapad av och för ett företag som själva arbetar med design. Glädjen var stor hos Ideas, samt hos deras fastighetsvärd Jernhusen.


Alla kontor i Sverige har kunnat vara med i en tävling som vill lyfta fram den goda arbetsplatsen. Tidningen Lokalnytt arrangerar. Framröstade via en öppen röstningsfunktion på nätet och via ett juryarbete lett av arkitekt Gert Wingård blev följande kontor finalister i tävlingen Sveriges Snyggaste kontor;

* Mojang i Stockholm
* Ideas i Malmö
* Sehéler Network i Falköping
* Forefront Consulting Group i Stockholm
* Screen Interaction i Stockholm

Inför prisutdelningen på Berns i Stockholm berättade Gert Wingård att en trend kan utäsas av alla de bilder som skickas in; en stolthet over mer fria mötesytor sprids. Loungenmiljöer, spel och lek-ytor och receptioner är i dominans när man vill visa upp sina fina kontorsmiljöer. Färre bilder visar de mer klassiska skrivbordsmiljöerna, som trots allt fortfarande finns. Här hoppades han att kreativiteten skall få större spelrum inför nästa års nomineringar.

Vinnare blev Ideas i Malmö. En räv-skulptur av Ernst Billgren är första priset. Ett kontor uppbyggt för ett företag som själva arbetar med design och som tagit fasta på det med en lekfull och snygg design. Glädjen var stor hos Tony Rydberg grundare av Ideas, samt hos deras fastighetsvärd Jernhusen.

Tvåa blev Mojang. De kunde ej ta emot sitt pris då de var i Paris, hade hyrt Disneyland för en personalfest. Så deras spelbolag går bra. Vinsten ett akvarium från Akvarieleasing, blir de säkert ändå glada över, sa den inredande arkitekten Marco Checchi från BSK Arkitekter som tog emot priset. BSK hade gjort förra årets miljö för Dice och fick därför uppdraget till Mojang som nu alltså blev tvåa.

Tre blev konsultbolagets Forefronts kontor. Vinsten här var kaffe ett år från Kaffeknappen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189