23948sdkhjf

Coor köper Addici

Coor Service Management förvärvar servicebolaget Addici. Affären innebär att Coor ytterligare stärker sin ställning som en av de ledande aktörerna på den nordiska FM-marknaden.


Coor Service Management förvärvar servicebolaget Addici. Affären innebär att Coor ytterligare stärker sin ställning som en av de ledande aktörerna på den nordiska FM-marknaden.

Addici är ett nordiskt FM-bolag med kärnkompetens inom arbetsplatsservice, säkerhet, lokalvård, telefoni, fastighetstjänster samt dokumenttjänster. Bolaget omsätter cirka 1 000 MSEK och har 1 300 anställda främst i Sverige, men också i Norge, Finland och Danmark.

- Addici är ett välskött bolag som kompletterar Coors verksamhet bra, främst inom integrerade serviceleveranser till små och medelstora kunder, säkerhetstjänster samt telefoni- och dokumenttjänster. Vi är mycket glada över den kompetens vi får genom detta förvärv, och hoppas kunna bidra till fortsatt utveckling av bolagets kunder och medarbetare, säger Mats Jönsson , koncernchef och vd för Coor Service Management.

Förvärvet är villkorat av ett godkännande från konkurrensmyndigheterna i Sverige och Norge. Parterna beräknar att affären är slutförd under december månad.

- Addici har tidigare haft en del lönsamhetsproblem som nu är åtgärdade, vilket innebär att det är läge för att söka en mer långsiktig ägarlösning för bolaget. Coor Service Management är ett stabilt och välrenommerat servicebolag, som kommer att kunna fortsätta utveckla Addicis verksamhet, medarbetare och kunder på ett mycket bra sätt, säger John Dueholm, Styrelseordförande i Addici , som idag ägs av Danske Bank.

- Vi har byggt upp en verksamhet som vi är otroligt stolta över. Som en del av Coor kommer vi att kunna fortsätta utveckla vår serviceleverans, vilket känns bra, säger Rikard Wannerholt, VD på Addici.

Mer information, pressbilder etc finns på www.coor.com . För ytterligare information, kontakta

Mats Jönsson Koncernchef och VD, Coor Service Management +46 8 553 950 50 mats.jonsson@coor.com

ÅsvorBrynnel Kommunikationschef, Coor Service Management +46 70 600 73 2 asvor.brynnel@coor.com

John Dueholm Styrelseordförande Addici +45 31 24 49 31

Coor Service Management är Nordens ledande serviceleverantör inriktad främst mot integrerade och komplexa helhetsuppdrag. Coor erbjuder specialistkompetens inom fyra områden; arbetsplatsservice (soft FM), fastighetsservice (hard FM), industriservice och strategisk rådgivning. Coor skapar värde genom att leda, utveckla och effektivisera kundernas serviceverksamheter så att de över tid stödjer kundernas kärnverksamhet optimalt. Bland kunderna finns ett stort antal större företag och offentliga verksamheter i Norden, bland annat AB Volvo, Det Norske Veritas, Danmarks Radio, Evry, E.On, Ericsson, Ernst & Young, Kemira Kemi, Landstinget Gävleborg, Landstinget i Östergötland, Logica, NCC, Nordea, Saab Aero, Sandvik, Sapa, SAS, Skanska, Siemens, Vasakronan, Vattenfall och Volvo Cars. Coor Service Management startade sin verksamhet 1998 och ägs av Cinven, ett av Europas ledande investmentbolag. Bolaget har cirka 5 600 medarbetare främst i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Årsomsättningen är cirka 7 100 MSEK. Läs mer på www.coor.com .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078