23948sdkhjf

Debatterna avlöser varandra på Service Management dagarna

Breda debatter som sätter fokus på att marknaden för externa tjänster är het! Nya marknader kanske väntar när fyrtiotalisterna kräver boende med guldkant? Hur sköter landstingen sina fastigheter egentligen? AFF innebär utmaningar - hur säkras kvalitén? Välfärdsdebatt med politiker och mycket mer är på gång. Uppdaterat program med tider finns på www.serviceandsupply.se.
Breda debatter som sätter fokus på att marknaden för externa tjänster är het!

Leda för framtiden

Panelsamtal med ledare i FM-bolag om framtida utmaningar i direkt anslutning till punkten där ISS presenterar Vision 2020 som Köpenhamns Framtidsinstitut tagit fram.

Moderator; Robert Nyström, Comvision

Debatt om ny marknad! Boende med guldkant

En stor grupp medelålders saknar alternativ i sin bostadskarriär. De vill bo härligt med stort serviceutbud och ålderdomshem känns avlägset och inte alls lockande. Var är entreprenörerna som skapar attraktiva erbjudanden? Vem hugger på en marknad i vardande?

Debatt om utmaningar för fastighetsutveckling och fm.

Vilka nya samarbeten ligger i sin linda? En hel del är redan på gång. Vi riktar ljuset mot en samhällsförändring som kan innebära det genomslag fm efterlyser.

Ta del av nytänkare som tror på att utveckla tjänster för sina hyresgäster.

Ett samtal om potentialen i att överföra affärsmodeller som präglar lokalhyresmarknaden till bostäder.

Särskilt uppmärksammas behov och möjligheter i seniorboenden och andra kluster av hyresgäster som premierar serviceutbud.

Är det läge för fastighetsutvecklare att hitta facility leverantörer för gemensam framtid?

Medverkande; Per-Martin Eriksson, vd Veidekke Bostad, Petter Ahlström, ekonomie doktor/manager Ernst&Young, Mats Sundbom vd Silverlife och styrelseledamot Addici.

Arrangör; Fastighetsägarna

Åtgärder som stöttar servicesektorns tillväxt

Den serviceintensiva delen av tjänstesektorn är en hörnsten i Sveriges ekonomi och för sysselsättningen. Sektorn har stora rekryteringsbehov, och det finns gott om yrken med låga trösklar. Därför behöver sektorn växa om vi ska få bukt med ungdoms- och långtidsarbetslösheten i Sverige. Införandet av RUT- och ROT-avdragen har visat goda resultat, enligt en rapport av Skatteverket har de medfört att anställningarna ökat med ungefär 35 000 helårsarbeten. Vad kan göras för att ytterligare minska kostnaderna för att anställa och behålla personal?

Åtgärder behövs också för att förbättra utbudet av arbetskraft som matchar sektorns behov. Antalet gymnasieprogram som riktar sig mot sektorn är få, och de som finns är ofta underdimensionerade. Eleverna har låg kännedom om servicesektorns jobb- och karriärmöjligheter. Skolor, huvudmän och regioner är dåliga på att samverka med sektorns arbetsgivare. Hur kan utbildningarna bli mer relevanta för servicesektorn?

Under seminariet diskuteras dessa frågor av experter, beslutsfattare och företrädare för branscher och företag.

Arrangör: Almega

Landstingen och fastigheterna

Det allmänna är stora ägare av fastigheter. Hur hanteras det kapitalet och hur effektivt sker det?
Aktuell debatt med en panel bestående av; Linda Andersson, Ernst&Young, Göran Lindahl, docent på Chalmers Tekniska Högskola samt Helena Ribacke, lokal-& fastighetsstrateg Gävleborgs Landsting.

Panelen leds av Sture Carlsson, Senior Adviser Cresensus

AFF som upphandlings dokument – hur säkras kvalitén?

Hur kan en upphandling bli mer tydlig så att kvaliteten blir det förväntade?

Debattinlägg av Kurt Waltersson, Bravida och ett samtal med Per Ollas, AFF m fl leverantörer, entreprenörer och konsulter.

Debattledare Jan Wahlbäck, Fasticon

Arrangör; Bravida

Välfärdsdebatt om serviceinnehåll för en ny tid

Under arbete

Moderator Håkan Bryngelsson, ordf Almega

Arrangör; ISS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064