23948sdkhjf

ICA låter Fazer stå för måltidsservicen

ICA har valt att bryta ut måltider, café och vending ur sitt Facility Management-avtal och istället skrivit direkt avtal direkt med Fazer. Det gäller måltidslösningar för ICAs medarbetare. Avtalet omfattar tio enheter, bland annat restaurangen på ICAs huvudkontor i Solna, samt 73 vendingenheter, och värdet på kontraktet är cirka 100 miljoner kronor.


Fazer har fått förnyat förtroende från ICA när det gäller måltidslösningar för ICAs medarbetare. Avtalet omfattar tio enheter, bland annat restaurangen på ICAs huvudkontor i Solna, samt 73 vendingenheter, och värdet på kontraktet är cirka 100 miljoner kronor.

Fazer har drivit restaurangen på ICAs huvudkontor och ytterligare sex restaurangenheter i landet för ICA under drygt 2,5 års tid. I och med det nya avtalet utökar Fazer antalet restaurangenheter hos ICA från sju till tio.

– I och med det nya avtalet med Fazer har ICA valt att bryta ut måltider, café och vending ur sitt Facility Management-avtal och istället skrivit direkt avtal direkt med Fazer. Vi delar båda synen på måltidernas betydelse för medarbetarna och vi sätter båda smaken i centrum, därför tycker vi det är extra roligt att få driva ICAs restauranger, säger Gunilla Rittgård, vd på Fazer Food Services.

– Vi är glada över att vi nu tecknat avtal med Fazer Food Services som måltidspartner för samtliga ICAs arbetsplatser i Sverige, säger Stefan Gideskog, Head of Facility Management, ICA Sverige AB. Samarbetet skapar ett mervärde för ICA och hjälper oss i vår mission att bli det ledande detaljhandelsföretaget inom mat. Vårt gemensamma fokus på mat och måltider samt det lokala samarbetet runt ICA köket var avgörande för beslutet, säger Stefan Gideskog.

Kökschef på restaurangen på ICAs huvudkontor i Solna är Joachim Müeller. Joachim är också medlem i Fazer Culinary Team, som kvalificerat sig för att tävla i matoloympiaden i Erfurt, Tyskland, i oktober i år. I de senaste årens gästmätningar har Joachim och hans kollegor i köket fått mycket höga betyg i restaurangernas gästmätningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171