23948sdkhjf

ISS blir housekeeper för Hotel Hilton Plaza

ISS och Hotel Hilton Plaza har tecknat ett treårigt tjänsteavtal. Avtalet omfattar i huvudsak housekeeping-tjänster och värderas till totalt 75 miljoner kronor. ISS har sedan tidigare flera andra uppdrag inom hotellnäringen och blir nu ledande tjänsteleverantör på den svenska hotellmarknaden.
Det blir ISS personal som kommer att bädda hotellsängarna framöver åt Hilton Slussen och Scandic Sergel Plaza i Stockholm. Det blev klart när ISS och Hotel Hilton Plaza nyligen undertecknade ett treårigt tjänsteavtal. Avtalet omfattar i huvudsak housekeeping-tjänster och värderas till totalt 75 miljoner kronor.

Efter ett målinriktat arbete de senaste åren har ISS tagit hem flera kontrakt med de större hotellkedjorna i Sverige. Det innebär att ISS nu har intagit tätplatsen som den största tjänsteleverantören på den svenska hotellmarknaden.

Det nya avtalet, som träder i kraft 1 september, innebär att ISS tar hand om housekeeping-funktionen till både Hilton Slussen och Scandic Sergel Plaza i Stockholm. Totalt har de båda hotellen en kapacitet för cirka 700 sovande gäster. Samtliga berörda medarbetare kommer att erbjudas anställning hos ISS.

Detta innebär också att Hotel Hilton Plaza för första gången outsourcar sin housekeeping i Sverige. Av tradition har denna funktion alltid drivits i egen regi.

- Vi är givetvis mycket stolta över att vi fått förtroendet att sköta housekeeping-uppdraget, inte minst för att vi fått äran att vara den första leverantören av denna tjänst. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete. Vi tror att ISS leveransmodell IFS, med integrerade servicetjänster, i kombination med stor kunskap om hotellmarknaden kommer att skapa goda förutsättningar för detta, säger Ola Gunnarsson, affärsområdeschef ISS.

-Vi är övertygade om att ISS med sin långa erfarenhet som tjänsteleverantör har både kompetens och muskler att ta hand om våra hotell i Stockholm. Vi ser fram emot ett utvecklande samarbete med vår nya samarbetspartner, säger Torsten Andersson, hotelldirektör, Scandic Sergel Plaza.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046