23948sdkhjf

Senast 3 juni sök FM utbildningen

47 ansökningar hade kommit in när tiden gick ut den 15 maj. Trettio platser finns. Medvetna om risken att några faller bort när intervjuer och tester gjorts, så tas fler anmälningar emot. Fram till den 3 juni finns möjlighet att anmäla sig själv eller en duktig medarbetare till Sveriges första yrkeshögskoleutbildning för Facility Managers.
Nu är det klart – Sverige kommer att få sina första yrkeshögskoleutbildade Facility Managers. I ett samarbete mellan IFMA Sverige och Affärshögskolan, en del av Plushögskolan, startar en två år lång specialutbildning i Malmö den 20 augusti.

Torbjörn Britz, platschef och utbildningsansvarig i Malmö, säger att 47 ansökningar kom in till den 15 maj.

”Intresset var stort för de trettio platserna redan från början – vi har nu förlängt ansökningstiden till den 3 juni för att ge flera chansen att anmäla sig. Alla som har sökt hittills valde Facility Manager som sitt förstahandsval. Vi börjar med intervjuer och tester så snart som möjligt och hoppas kunna ge besked om vem som blivit antagna senast veckan innan midsommar.”

IFMA:s ordförande Erik Ahrsjö är glad över att utbildningen äntligen är på väg att bli verklighet.

”Vi gör vårt bästa för att kunna erbjuda kvalificerade lärare med stor erfarenhet av FM och andra ämnen som ingår i utbildningen, t ex kommunikation, miljö och kvalitet. Närheten till Danmark öppnar för mycket intressanta studiebesök.”

IFMA:s kanslichef Arne Höggren, som varit med från starten om att ta fram studieprogrammet, är glad över att studenterna representerar många olika kategorier.

”Att cirka 70 % av de sökande är kvinnor och att många är en bit över trettio år tyder på att vår allra första kull Facility Managers är både ambitiösa och motiverade. De flesta är från Skåneregionen, men det finns sökande från andra delar av landet, t ex Stockholm. Intresset är stort bland våra medlemmar för att ta mot blivande Facility Managers under perioden Lärande i Arbete, vars första del startar i mars 2013. Men, vi tar gärna mot fler intressanta värdföretag.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33