23948sdkhjf

Köpenhamn lockade 700 fm delegater

Danskar, holländare, norrmän och svenskar var flest bland de 700 anmälda som hade fullt upp att nätverka, välja bland fyra seminariespår och ta en titt på utställningen i Bella Center. Teman som Hållbarhet och den Tekniska utvecklingen dominerade och kan ses som inriktning för branschen framöver.
24-25 maj arrangerades EFMC i Köpenhamn. Danskar, holländare, norrmän och svenskar var flest bland de 700 anmälda som hade fullt upp att nätverka, välja bland fyra seminariespår och ta en titt på utställningen i Bella Center. Teman som Hållbarhet och den Tekniska utvecklingen dominerade och kan ses som inriktning för branschen framöver. Betydelsen av att bättre kommunicera det värde branschen tillför i företag och organisationer framhölls ofta. Hur det skall göras och hur det bäst övertygar kunder var ämnet som engagerade. Case som Aller Medias flytt till eget hus och IKEAs globala FM chefs föredrag uppskattades av mig.

Helena Ohlsson tillträdde på IKEA 2008 och har sedan dess byggt upp en fm organisation för hela koncernen och när hon berättar är det såväl motgångar som framgångar som kantar resan. Ni som blir nyfikna kan lyssna och träffa henne i samband med Service Management dagarna i Stockholm den 24-25 oktober.

En key-note talare som vann mest skratt och engagemang var amerikanen Thomas L. Mitchell, Jr, Managing Director, Facilities & Asset Management Consulting Services på Booz, Allen, Hamilton. Denne Ed Murphy look-alikare kombinerade tal om klyftan mellan real estate och FM på ett spännande sätt. Vi hoppas locka honom som talare till Sverige, kanske IFMA och Facility Nordic tillsammans.

Den stora branschdebatten kom att bli en votering om huruvida det heter Facility Management eller Facilities Management. Nu vann det första, Facility - vilket vi på tidningen Facility Nordic i och för sig gillar. Men som en annan talare sa; Det är M:et i FM som är det viktiga, inte om det heter facility eller facilities. M:et som Management visar vilken nivå på inflytandet som behövs, kompetensen att tillföra värden som ger ekonomisk tillväxt. Det är det som mer bör diskuteras och framföras av alla.

Vi som arrangerar höstens stora mötesplats (24-25 oktober) Facility at your service inom ramen för mässan Service&Supply känner att alla bra exempel om värdebyggande, de vill vi ge plats för. Välkommen med tips vilka som vi bör bjuda in som talare!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094