23948sdkhjf

Aberdeen vill sälja överskottsvärme till Fortum

Samarbetet "Öppen fjärrvärme" innebär att Fortum betalar för att fastighetsägare levererar tillbaka överskottsvärme som genereras i fastigheternas datahallar, butiker etc. till Fortums fjärrvärmenät. Aberdeen uppskattar initiativet och vill vara med. Flera fastigheter är anmälda till försöket och senare i vår startar ett fullskaligt försök med några av dem.
ABERDEEN FÖRST UT I NYTT MILJÖINITIATIV
Som första fastighetsförvaltare i Stockholm har Aberdeen Asset Management skrivit på en principöverenskommelse om det samarbete Fortum kallar "Öppen fjärrvärme". Samarbetet innebär att Fortum betalar för att fastighetsägare levererar tillbaka överskottsvärme som genereras i fastigheternas datahallar, butiker etc. till Fortums fjärrvärmenät.
Fortum kommer under våren att utvärdera alla de som anmält intresse och välja ut lämpliga fastigheter för att sedan under sommaren projektera och bygga om undercentraler för fullskaliga försök.
De fastigheter Aberdeen anmält är SEB Trygg Livs kvarter Brädstapeln (Fleminggatan 20) och Tobaksmonopolet (Rosenlundsgatan 36) som ägs av Aberdeen Property Funds Pan-Nordic
- Vi på Aberdeen Asset Management är mycket nöjda med att tillsammans med SEB Trygg Liv och våra egen Pan-Nordiska fond aktivt kunna bidra till en minskad miljöbelastning genom en rad konkreta åtgärder. Fortums initiativ känns väldigt intressant. säger Christopher Köhler, ansvarig för teknisk förvaltning på Aberdeen Asset Management.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142