23948sdkhjf

Danska Alliance+ köper Miljöteamet

Resultatet blir ett av Skandinaviens ledande städföretag med verksamhet i Danmark och Sverige. Ytterligare expansion planeras i båda länderna. "Vi skall bli rikstäckande. Stabila bra företag som kompletterar vår närvaro blir intressanta på sikt, säger Miljöteamets vd Tomas Östgren, till Facility Nordic. När det gäller under vilket namn företaget skall agera i Sverige, så tillhör det en av de prioriterade frågorna att lösa framöver, tillägger en mycket nöjd säljare.
ALLIANCE+ skapar med köpet av Miljöteamet ett av Skandinaviens ledande städföretag med verksamhet i Danmark och Sverige. ALLIANCE+ fördubblar med köpet antalet medarbetare samt lägger grunden för ytterligare tillväxt i både Sverige och Danmark.
"Vi skall bli rikstäckande. Stabila bra företag som kompletterar vår närvaro blir intressanta på sikt, säger Miljöteamets vd Tomas Östgren, till Facility Nordic."

När det gäller under vilket namn företaget skall agera i Sverige, så tillhör det en av de prioriterade frågorna att lösa framöver, tillägger en mycket nöjd säljare.

Tomas fortsätter; "Vi bedriver lokalvård med full kraft på att leverera den hantverksskicklighet som städandet utgör. Självklart kommer vi att fortsättningsvis även addera andra erbjudanden till kunden. Men det är inte som ett facilityinriktat fullservice företag vi skall fronta kunder."

Polaris Private Equity står bakom städkoncernen ALLIANCE+, vilken genom det aktuella köpet blir Sveriges största privatägda städkoncern. Miljöteamet expanderar kraftigt och intar en stark position på den skandinaviska städmarknaden. ALLIANCE+ är den enda större danska aktör som specialiserar sig på professionella städlösningar inom den privata och offentliga sektorn.

”Miljöteamet är ett mycket välrenommerat företag och har precis som vi med fokus på kvalitet, kundservice och utveckling av medarbetarnas kompetenser byggt upp en attraktiv kundbas. När vi nu vill utveckla verksamheten internationellt och skapa en ännu starkare position genom fortsatt konsolidering är Miljöteamet därför ett perfekt tillskott”, säger Henrik Nordenlund , administrativ chef för ALLIANCE+.

Miljöteamet startade sin verksamhet 1991 och är idag Sveriges femte största städföretag. Företaget har huvudkontor i Örebro och sysselsätter 1 700 medarbetare, vilka främst arbetar med städning för privata kunder. Under 2011 omsatte Miljöteamet 406 miljoner SEK.

”Med köpet av Miljöteamet tar ALLIANCE+ ett viktigt steg genom att bli en stor aktör på den svenska städmarknaden. De båda företagen delar grundläggande värderingar när det gäller inställningen till service, medarbetare och kunder - värderingar som har skapat goda resultat på båda sidor om Öresund. Med en ökning av omsättningsbasen på 65 % skapas en gedigen grund för att stärka den gemensamma marknadspositionen och fortsätta expansionen på båda marknaderna under de kommande åren” säger Henrik Bonnerup , styrelseledamot i ALLIANCE+ och partner i Polaris”Vi är nöjda med det avtal som ingåtts med ALLIANCE+ och ser det som särskilt tillfredsställande att Miljöteamets många duktiga medarbetare genom den nya konstellationen nu får ännu bättre utvecklingsmöjligheter. ALLIANCE+ har på kort tid skapat en stark organisation med en mycket professionell ledning som inser att de bästa resultaten uppnås genom fortsatt investering i medarbetarnas kompetens. Företaget har samtidigt spelat en mycket aktiv roll under konsolideringen på den danska marknaden och den rollen kan ett förstärkt ALLIANCE+ nu spela även i Sverige”, säger Tomas Östgren , VD i Miljöteamet.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329