23948sdkhjf

K2 Comfort kvar i SBS till 15 maj

Enligt uppgifter i andra medier har organisationen Städbranschen Sverige redan uteslutit det kritiserade städföretaget K2 Comfort i Habo. Det stämmer inte. Ägarna har till den 15 maj på sig att inkomma med en trovärdig redogörelse för hur företaget sköts.

Lyckas de inte med det kommer företaget att uteslutas.

SBS ordförande Mårten Widborg säger till Cleannet att de, med den kunskap de har idag, inte kan ha K2 Comfort som medlemmar.

– Nej, men de måste få möjlighet att bemöta anklagelserna och kunna visa oss att de är seriösa, innan vi kan utesluta dem.

Han berättar att K2 Comforts ena delägare, Olga Kovalchuk, nu hört av sig till honom och dementerat alla uppgifter som P4 Jönköping tagit fram. Även att de trakasserar eller hotar sina anställda, trots att sådana hot finns upptagna på band.

– Olga Kovalchuk sa till mig att det bedrivs en kampanj mot henne som person. Hon menar att det inte finns någon sanning i anklagelserna och att de både ersätter sina anställda, gör pensionsavsättningar och betalar försäkringar, enligt reglerna. För att upprätta sitt anseende, måste de nu visa att det verkligen är så, säger Mårten Widborg.

Med anledning av avslöjandena kring K2 Comfort, har SBS styrelse beslutat att se över kraven på medlemsföretagen.

– Vi vet ännu inte var det kommer att landa, styrelsen har bara beslutat att skärpa medlemskraven och de ekonomiska kontrollerna av dem. Men inte hur. Frågan ska tas upp på årsmötet den 17 maj.

Vissa ekonomiska kontroller gör SBS innan ett företag accepteras som medlem, men man har inte krav på kollektivavtal och man har hittills inte kontrollerat vilka kollektivavtal presumtiva medlemsföretag, utan kollektivavtal, rättar sig efter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078