SBS kräver svar från K2 Comfort

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen
Det kritiserade städföretaget K2 Comfort i Habo är medlemmar i Städbranschen Sverige. Nu kräver organisationen ägarna på en rimlig förklaring. Klarar de inte det kommer medlemskapet att upphöra.

P4 Jönköping kommer med fler och fler avslöjanden om städföretaget K2 Comfort i Habo. Löner på bara 5 000 kronor, ingen tid att äta lunch, dåliga arbetskläder, ockerhyra för dem som erbjudits logi och hot om utvisning mot dem som klagar.

K2 Comfort är ett av medlemsföretagen i Städbranschen Sverige, som ju ser frågan om en vit bransch och rimliga villkor, som en av sina viktigaste uppgifter. Och organisationen har reagerat starkt på avslöjandena i media.

I ett brev till K2 Comforts ägare skriver nu organisationens ordförande Mårten Widborg, att de inte på något sätt kan acceptera det nedvärderande sätt K2 Comfort, enligt media, behandlar sina anställda på.

För att K2 Comfort ska få fortsätta som medlemmar, kräver Städbranschen Sverige att de, om det finns en annan verklighetsbeskrivning än den media avslöjat, ska inkomma med den skriftligen före den 15 maj. Kan de inte trovärdigt bemöta anklagelserna, kommer de att tvingas till utträde, meddelar Mårten Widborg.

Vileda Professional, som utbildat och certifierat K2 Comforts personal och håller företaget med städmaterial, har också reagerat och dragit sig ur samarbetet. Claes Sunebring, Vileda Professionals försäljningschef i Sverige, säger till P4 Jönköping att K2 Comfort nu måste ta bort Viledas logga från sin hemsida.

– Gör de inte det så får väl vi vidta rättsliga åtgärder och vi kommer inte förnya licensen med K2 Comfort efter det som hänt, säger han.

Idag är företagets logga borttagen från K2 Comforts hemsida.


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Delningstjänst vann innovationspris

FM-enheten i Sörmlands landsting vill inte betala vad internservicen kostar

Det är tuffa tider för Landstingsservice i Sörmland AB. För 2018 budgeterar företaget att gå med en förlust på dryga 21 miljoner kronor. Landstinget i Sörmlands serviceenhet bolagiserades 2010 och sköter bland annat städning, transporter och mat.

Ny regionchef Syd/Väst till Caverion

SBS diskuterar kollektivavtal för medlemmarna

Krav på kollektivavtal i upphandlingar blir allt viktigare i städbranschen. Det har också lett till att branschorganisationen Städbranschen Sverige under en längre tid diskuterat frågan om hur det ser ut bland de egna medlemmarna.

Coor får ha event på Scalateatern

Miab/NCA städar största idrottshallen

Miab/NCA Facility Services har tecknat två nya stora lokalvårdskontrakt med idrottsanläggningar, Gerda-hallen i Lund och Malmö FF:s hemmaplan Malmö Stadion, fram till i år kallad Swedbank Stadion.

Nyhetsbrev

Fönsterputsrobot vann pris

Den batteridrivna fönsterputsroboten Winbot X har vunnit priset CES Innovations Award 2018 i kategorin Home Appliances. Priset tilldelas produkter som uteslutande används i hushåll och som också har en avgörande elektronisk funktion.

Arkiv

Ängelholm städar skolor med robot

Ny chef för Borago Konsult

Miab/NCA blir Miab

Helen Warg-Friberg till Procurator

Kolla Clean & Facilitys nya webbsida

www.cleanmassan.se har fått en ny, fräsch och tydligare design som gör det enkelt att hitta det ni är intresserade av.

Sodexo fick "Gold Class" igen

Optigroup levererar till ISS

Brittisk fönsterputsare räddade konstverk

En snabb fönsterputsare i den brittiska hamnstaden Hull hyllas i engelsk press för att han räddat en vandaliserad graffitimålning av den berömde och mystiske gatukonstnären Banksy, rapporterar European Cleaning Journal.

Flygplatser är smutsiga smitthärdar

Flygplatser kan vara rejäla bakteriehärdar. Ju fler som reser desto fler sprider också sina bakterier på allt från incheckningsautomaterna till flygplanstolarnas säkerhetsbälten. Vissa bakterier är snälla, men där finns också sådana man inte vill komma i kontakt med.

Ny ledningsgrupp i Berendsen

Misstänkt misshandel i städbolag

300 fler operationer när Regionservice städar

När Regionservice i Västra Götaland tog över slutstädningen av operationssalarna på Uddevalla sjukhus ökade operationskapaciteten med 300 operationer per år. Regionservice har dessutom lyckats sänka sjukfrånvaron från 9,01 procent till 7,88.

Malmö vill starta tvätteri – igen

Vården städar motsvarande 20 tjänster

OrboTech startar städutbildningar

De vill minska fallolyckorna med judo

Fall är en av de vanligaste arbetsolyckorna. Städare och fönsterputsare är två yrkesgrupper som är utsatta. Nu har Afa Försäkring inlett ett samarbete med Svenska Judoförbundet för att lära ut fallteknik.

1

Östergötland tar hem sjukhusstädningen

Toan som spolar och torkar dig där bak

ISS vann europeiskt jättekontrakt

Inspira får fortsätta i Västerås

Rut för vitvaror blev ingen hit

Nu kan Hemfrids kunder få hjälp med datorn

Regeringen vill strypa rut- och bidragsfusk

Coor stärker närvaron i Danmark

Hemfrids appar snart i full gång

Rai Amsterdam och ISSA är vänner igen

Tröskelvärdena har höjts

Inspira expanderar i Dalarna

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.179