SBS kräver svar från K2 Comfort

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen
Det kritiserade städföretaget K2 Comfort i Habo är medlemmar i Städbranschen Sverige. Nu kräver organisationen ägarna på en rimlig förklaring. Klarar de inte det kommer medlemskapet att upphöra.

P4 Jönköping kommer med fler och fler avslöjanden om städföretaget K2 Comfort i Habo. Löner på bara 5 000 kronor, ingen tid att äta lunch, dåliga arbetskläder, ockerhyra för dem som erbjudits logi och hot om utvisning mot dem som klagar.

K2 Comfort är ett av medlemsföretagen i Städbranschen Sverige, som ju ser frågan om en vit bransch och rimliga villkor, som en av sina viktigaste uppgifter. Och organisationen har reagerat starkt på avslöjandena i media.

I ett brev till K2 Comforts ägare skriver nu organisationens ordförande Mårten Widborg, att de inte på något sätt kan acceptera det nedvärderande sätt K2 Comfort, enligt media, behandlar sina anställda på.

För att K2 Comfort ska få fortsätta som medlemmar, kräver Städbranschen Sverige att de, om det finns en annan verklighetsbeskrivning än den media avslöjat, ska inkomma med den skriftligen före den 15 maj. Kan de inte trovärdigt bemöta anklagelserna, kommer de att tvingas till utträde, meddelar Mårten Widborg.

Vileda Professional, som utbildat och certifierat K2 Comforts personal och håller företaget med städmaterial, har också reagerat och dragit sig ur samarbetet. Claes Sunebring, Vileda Professionals försäljningschef i Sverige, säger till P4 Jönköping att K2 Comfort nu måste ta bort Viledas logga från sin hemsida.

– Gör de inte det så får väl vi vidta rättsliga åtgärder och vi kommer inte förnya licensen med K2 Comfort efter det som hänt, säger han.

Idag är företagets logga borttagen från K2 Comforts hemsida.


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fastighets måste värva fler unga

Fastighetsanställdas förbunds medlemsantal ökar. Men ännu fler behövs och då i synnerhet personer under 30 år.

Coor i Norge växer ytterligare

Bemanningsföretagen = Kompetensföretagen

Coor Finlands vd slutar

Hemfrid tar till hammare och pensel

Nu ska Hemfrid även sätta upp hyllor, byta gardiner eller tapetsera om.

Skövdes skolor är tillräckligt rena

Skövde kommun städar inte sina förskolor och skolor för sällan, slår Mark- och miljööverdomstolen i Vänersborg fast.

Nyhetsbrev

1

Offentliga upphandlingar underblåser osund konkurrens

Fem av tio arbetsgivare i städbranschen anser att många i näringen tvingas tumma på arbetsmiljöreglerna för att vinna uppdrag.

Arkiv

Ny ekonomichef till Inspira

Kärchers robot vann i Amsterdam

Kärchers städrobot Kira B 50 är både mindre och mer självgående än andra på marknaden. Det var en tung orsak till att 2018 Amsterdam Innovation Awards jury utsåg Kira B 50 till vinnare i tävlingens kategori för maskiner, tillbehör och komponenter.

Torks pappersåtervinning vann

Tork Paper Circle från Essity vann 2018 Amsterdam Innovation Award i kategorin Management, Training Solutions and Related Products på Interclean-mässan i Amsterdam. Produkten vann dessutom Visitor's Choice-utmärkelsen, den blev alltså mässbesökarnas favorit.

Addici knyts närmare Coor och ökar servicetänket

Utrikes födda kvinnor anställer flest utrikes födda

Kvinnor som driver rut-företag anställer fler utrikes födda lokalvårdare än manliga rut-företagare. Och allra flest utrikes födda anställer de kvinnliga rut-företagare som själva är utrikes födda.

Coor växer i Norge med nytt avtal

Nya ansikten i SBS styrelse

I samband med Städbranschen Sveriges årsmöte valdes Christina Rösand, Office Depot och Marcus Hedström, Diversey, in som nya styrelsemedlemmar.

Plus

Miab ska visa mer omtanke

Miab ska bli ett tydligare familjeföretag. Med en ansiktslyftning ska det familjära göras synligare. Ambitionen är att både kunder och personal ska förknippa företaget med begreppet omtänksamhet.

Stökigt hemma skapar irritation

Golvbranschen slår ett slag för hållbar upphandling

Välkommen Linda Gheysari

Mikrokurs ger grund att utgå från

En halvdags mikrokurs, kan det vara en bra idé för att lära blivande lokalvårdare att städa? Definitivt ja, enligt deltagarna i kursen Rent besökte. Till ett lågt pris får de en start att bygga vidare på.

Handspriten måste placeras rätt

Förändringar i Caverion Sveriges ledning

Sex nya filmer om fönsterputs

Nu finns sex nya kortfilmer om fönsterputs på Prevents kostnadsfria webbsida Allt om städ. De ger enkla tips och råd till den professionella fönsterputsaren och lokalvårdaren om bra arbetsteknik för att undvika värk och skador.

Tufft arbete i Utopias Food Court

En av NMV:s lokalvårdare har ansvar för att hålla Food Courten ren och snygg, samt sköta all disk. När Rent är där har Felix Lundgren det uppdraget. Han är en av de två som arbetar heltid i Utopia.

Fart och fokus när NMV städar Utopia

Golv, toaletter, rulltrappor, Espresso House, Food Court och disk. Allt ska städas mellan klockan 6:00 och 10:00. Tempot är högt, koncentrationen tät. Timmarna tickar snabbt och klockan 10:00 öppnar affärerna.

L&T fortsätter hos Sisab

Nu kommer Hemfrids app

Almega vill ha hem-avdrag

Heldag i Enköping om arbetsglädje

Miab tilldöms skadestånd

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128