23948sdkhjf

SBS kräver svar från K2 Comfort

Det kritiserade städföretaget K2 Comfort i Habo är medlemmar i Städbranschen Sverige. Nu kräver organisationen ägarna på en rimlig förklaring. Klarar de inte det kommer medlemskapet att upphöra.

P4 Jönköping kommer med fler och fler avslöjanden om städföretaget K2 Comfort i Habo. Löner på bara 5 000 kronor, ingen tid att äta lunch, dåliga arbetskläder, ockerhyra för dem som erbjudits logi och hot om utvisning mot dem som klagar.

K2 Comfort är ett av medlemsföretagen i Städbranschen Sverige, som ju ser frågan om en vit bransch och rimliga villkor, som en av sina viktigaste uppgifter. Och organisationen har reagerat starkt på avslöjandena i media.

I ett brev till K2 Comforts ägare skriver nu organisationens ordförande Mårten Widborg, att de inte på något sätt kan acceptera det nedvärderande sätt K2 Comfort, enligt media, behandlar sina anställda på.

För att K2 Comfort ska få fortsätta som medlemmar, kräver Städbranschen Sverige att de, om det finns en annan verklighetsbeskrivning än den media avslöjat, ska inkomma med den skriftligen före den 15 maj. Kan de inte trovärdigt bemöta anklagelserna, kommer de att tvingas till utträde, meddelar Mårten Widborg.

Vileda Professional, som utbildat och certifierat K2 Comforts personal och håller företaget med städmaterial, har också reagerat och dragit sig ur samarbetet. Claes Sunebring, Vileda Professionals försäljningschef i Sverige, säger till P4 Jönköping att K2 Comfort nu måste ta bort Viledas logga från sin hemsida.

– Gör de inte det så får väl vi vidta rättsliga åtgärder och vi kommer inte förnya licensen med K2 Comfort efter det som hänt, säger han.

Idag är företagets logga borttagen från K2 Comforts hemsida.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097