23948sdkhjf

Papyrus köp av Procurator godkänt

Konkurrensverket har godkänt Papyrus AB:s förvärv av samtliga aktier i Procurator AB. Håkan Roos kliver samtidigt in som ny styrelsemedlem i Papyrus AB. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Prokurators tidigare ägare, RoosGruppen AB, blir som ett resultat av Papyrus förvärv, aktieägare i Papyrus tillsammans med nuvarande huvudägare Altor Fund II och Triton Fund II.

Procurator med huvudkontor i Malmö omsatte cirka 120 miljoner Euro under 2015 och har cirka 260 medarbetare. Företaget distribuerar skyddskläder och personlig skyddsutrustning samt städ- och hygienartiklar till kunder i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Estland.

Papyrus har en nettoomsättning på 1,5 miljarder Euro (2015). Företaget är distributör av produkter, lösningar och servicetjänster kopplade till trycksaker, förbrukningsvaror inom städ och hygien samt förpackningsprodukter till över 65 000 företagskunder i 19 europeiska länder.

Christoph Sander, Papyrus styrelseordförande och vd, säger att Procurator kommer att stärka Papyrus, bland annat genom sitt sortiment av personlig skyddsutrustning och arbetskläder.

Förvärvet innebär också att Papyrus kan växa på den nordiska och baltiska marknaden.

Cleannet skrev om den planerade affären den 11 januari i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078