23948sdkhjf

Nytt spolhandtag minskar kramp



Kärcher lanserar ett nydesignat spolhandtag för sina professionella högtryckstvättar. Handtaget minskar spänningarna i händer, fingrar och underarmar.

Rekylen från vattentrycket i spolhandtaget EASY!Force pressar automatiskt handtaget mot handen. Det minskar risken för överbelastning av musklerna i händer, fingrar och underarmar. Därmed minskar också risken för kramp vid långa arbetspass, skriver Kärcher i ett pressmeddelande.

Gränssnittet från spolhandtaget till spolröret och högtrycksslangen har också fått en ny utformning, genom att en ny trapetsgänga ger en tät och driftsäker anslutning. Den fästs genom att vridas ett varv (360°), skriver Kärcher.

Även övriga anslutningar – från spolrör till munstycken och från slangen till högtryckstvätten – är utrustade med den nya gängan.

Henrik Odenstam, produktchef HD/HDS Kärcher, säger att även ventilen har förbättrats genom att de båda huvudkomponenterna, kulan och ventilsätet, nu är keramiska.

Med hjälp av adaptrar kan det nya spolhandtaget anslutas till befintliga högtryckstvättar. Adaptrarna kan också användas för att ansluta nyinköpta högtryckstvättar med den nya gängan till befintliga komponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078