23948sdkhjf

De är branschens Superföretag

Micro System Duotex, SMC, Exellent, MBA Fastighetsservice och Antilop Städ och Byggservice har alla lyckats placera sig på tidningen Veckans Affärers lista över Sveriges superföretag 2016.

För elfte året i rad har Veckans Affärer, i samarbete med affärsinformationsföretaget Bisnode, granskat samtliga svenska aktiebolag som det senaste året omsatt minst 10 miljoner kronor. I år klarade 580 företag de tuffa kraven, vilket är cirka 100 fler än förra året.

För att kvala in på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Enligt Veckans Affärer är det bara någon tiondels promille av alla företag som lever upp till kriterierna.

Kanske finns det fler städ-, FM och/eller materialleverantörsföretag i branschen på listan, Rent har dock bara lyckats hitta de ovanstående fem.

Kuba Stefaniak, Managing Director för Micro System Duotex, är väldigt stolt.

– Det är fjärde året i rad som vi placerar oss på listan och jag vill tacka alla våra kunder för ett gott och förtroendefullt samarbete.

Han tillägger att företagen på listan inte sällan är doldisar som står för en stor andel av tillväxten, utvecklingen och de nya jobben i Sverige.

Efter följande parametrar tas företagen fram:

1. Tillväxt.
2. Vinst.
3. Avkastning.
4. Effektivitet.
5. Kapitalstruktur.
6. Finansiering.

För att jämförelsen ska bli konjunkturoberoende och storleksneutral, jämförs de sex parametrarna med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet. Bedömningen har görs årsvis av räkenskaperna för de senaste fyra åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062