23948sdkhjf

Ny rut-statistik från Almega

Almega har publicerat sin lägesrapport för rut-branschens utveckling sedan årsskiftet, då avdraget halverades. Tillväxten har minskat, men tagit sig något från och med augusti.

Enligt Skatteverkets statistik har utvecklingen varit negativ under 2016, vilket är första gången sedan rut-avdraget infördes 2007. Jämfört med januari 2015 har det varit en tillbakagång med 52 miljoner kronor.

För hela 2016 förväntades en tillväxttakt på 15 procent, men under perioden januari till och med juli var den genomsnittliga tillväxten endast en procent.



Almega skriver dock att halveringen, till skillnad att från i Danmark, inte fick branschen att slå i botten, men att den fått stora negativa effekter för tillväxten.

Men i och med att rut-tjänsterna i augusti utökades med flytt, IT och trädfällning, ökade efterfrågan och därmed tillväxten igen.



Samtidigt varnar Almega för att ökningen i augusti och september främst kan bygga på de nya tjänsterna. Om så är fallet är det osäkert om de traditionella rit-tjänsterna vuxit, skriver organisationen i sin lägesrapport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062