23948sdkhjf

Städteknik blir Städarna i Linköping



Den 1 november förvärvade Städarna i Linköping företaget Städteknik, som också verkar i Linköping. Från och med årsskiftet tillträder Städtekniks Åsa Bergengren rollen som vd för Städarna i Linköping AB.

Christoffer Sjögren, koncernchef på Städarna, säger att en fortsatt expansion i Linköping är ett naturligt steg i företagets långsiktiga plan.

– Vi är mycket stolta över möjligheten att förvärva Städteknik, som blir det tredje företagsförvärvet i år. Vi har dessutom etablerat två nya företag, i Örebro och Motala och har ytterligare ett förvärv på gång innan årsskiftet, säger Christoffer Sjögren till Cleannet.

Ni växer genom förvärvad tillväxt, hur stora vill ni bli på det sättet?

– Vi har en plan för de kommande fem till tio årens tillväxt och i den ska vi även växa organiskt. Den organiska tillväxten är dock god redan idag. Och den förvärvade tillväxten handlar om små bolag med två-tre miljoner i omsättning per år.

Städarna har haft egen verksamhet i Linköping sedan 2010 och ser förvärvet av Städteknik som ett sätt att förvalta nuvarande kunder och samtidigt expandera verksamheten i Linköping. Men utvecklingen mot Städtekniks fullständiga uppgående i Städarna i Linköping ska, enligt Christoffer Sjögren, få ta sin tid.

– Ingenting kommer att hända förrän efter årsskiftet, då vi successivt kan börja förändra bilarna och arbetskläderna i takt med att de behöver bytas ut. Byta namn ska man inte göra för snabbt, eftersom det är viktigt att både medarbetarna och våra kunder känner sig hemma.

Han tillägger att Städarnas mål är att ha branschens mest nöjda kunder och medarbetare och att de därför är väldigt selektiva vid företagsförvärv.

Sedan i somras har Christoffer Sjögren varit tillförordnad vd för Städarna i Linköping, efter att Pernilla Norlin slutat, bara ett knappt halvår efter att hon tillträtt vd-posten. Nu släpper han den posten till Städtekniks verksamhetsledare Åsa Bergengren.

– Åsa har skapat en stabil grupp medarbetare med nöjda och trogna kunder. Hennes värdegrund stämmer väl överens med vår egen, konstaterar Christoffer Sjögren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081