23948sdkhjf

Designpris till Torks dispensrar





Tork vann nyligen Svenska Designpriset 2016 för sin serie Tork Image Design med dispensrar och papperskorgar i borstat, rostfritt stål.

De offentliga toalettutrymmenas roll och funktion har förändrats. Från att ha varit ett utrymme som oftast inte prioriterats, till att bli en av de viktigaste ytorna för att skapa rätt upplevelse och intryck för besökarna.

Tork Image Design finns redan på till exempel Landvetter flygplats och på restaurang Toso i Göteborg.

Tvåldispensrarna är sensordrivna eller försedda med tryckknappar som kräver mycket liten kraft. Och för städpersonalen är det enkelt att både rengöra och fylla på med tvål eller nytt papper.

Peter O. Johnson, designer på SCA, födde idén kring den nya serien:

– Rostfritt stål är ett starkt och tåligt material. Vi har lagt mycket tid och energi på att hitta den perfekta borstningen av stålet för att skapa en varm och subtil återspegling av omgivningens ljus och färger. Denna effekt är viktig eftersom dispensrarna både smälter in och framhäver rummet på ett vackert sätt, säger han.

I prisjuryns motivering stod:

" För ett imponerande, konsekvent och stringent designarbete som visar att rätt balans mellan form och funktion kan göra vad som helst till ett rent nöje. "

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329