De vann årets Clean Bright Awards

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen


Efter en både festlig och, mitt i utställarvimlet, lite pampig final i Clean Bright Awards 2016, stod de fem lyckliga segrarna på scenen.

Här är vinnarna i tävlingens fem kategorier:

Årets Glansföretag: Hygienteknik med grundaren Stefan Johansson.

Juryns motivering:

" Hygienteknik har på 25 år lyckats med att bli en av de ledande leverantörerna till Städ Sverige, i konkurrens med de stora internationella aktörerna. Detta genom ett fokus på kunden, genom egna utbildade motiverade säljare, innovationer och en personalpolitik, vilken gör alla medarbetarna delaktiga och engagerade i framgången. "

Årets Vardagshjälte: Taria Olsson, Sodexo.

Juryns motivering:

" Taria har ett genuint intresse för att hjälpa andra och att göra sin omgivnings vardag bättre varje dag. Taria skapar god kontakt med kunden och slutkunderna, med kollegor och chefer. Taria föregår alltid med gott exempel och försöker alltid att underlätta arbetet för såväl kunder som för chefer. Taria är alltid positiv och smittar av sin positiva attityd till såväl kunder som kollegor. Hon kommer med förbättringsförslag och är mycket uppskattad av alla i sin omgivning. Taria började som lokalvårdare som tonåring och över 20 år senare fortsätter hon att sprida glädje och kunskap omkring sig. Alla större arbetsplatser skulle må bättre av att ha en lokalvårdare som Taria. "

Årets Arbetsledare: Iwona Tallarek, Alliance+.

Juryns motivering:

" Iwona har arbetat som arbetsledare för externa rumsstäd i 6 år och har alltid gett 100 % personligt engagemang, proffsig, samarbetsvillig och super problemlösningsorienterad. Det finns inget hon inte fixar och hon har fått oss alla att känna oss som ett gemensamt team. Iwona är ett sant föredöme för alla arbetsledare och att arbeta med henne är ett RENT nöje. Dag ut och dag in sliter hon utan att få det beröm hon förtjänar och därför anser jag att hon borde få detta pris då hon enligt oss är outbytbar. "

Årets Framtidslöfte: Nathalie Ingmarsdotter, Nässjö kommuns städverksamhet.

Juryns motivering:

" Nathalie är en ung mycket begåvad tjej som med stort driv och engagemang utvecklar Nässjö kommuns städverksamhet. Hon har sett över hela processen, håller på att utvecklar den med nya torrare städmetoder samtidigt som hon är en fantastisk förebild. Hon åker runt i hela kommunen och visar och instruerar. Hon har koll på hela processen från utvärdering, inköp till genomförande. Nathalie har nyligen fått utökad tjänst för att kunna fortsätta utveckla detta arbete. Hon brinner för städning och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt detta. Hon är en tjej med driv som månar om kommunens verksamhet samtidigt som hon ser till varje individ. Nathalie har stor utvecklingspotential inom detta område samt inom chefskapet. Helt klart en ung talang som är ett stort framtidslöfte inom denna bransch! Med rätt möjligheter och uppmuntran kan hon nå långt! "

Årets Skalman: Michael Lövgrev, SCA Hygiene Products.

Juryns motivering:

" Tork EasyCub är ett komplett städsystem med uppkopplade dispensrar och besöksräknare som resulterar i ett helt nytt arbetssätt. Digitala städscheman i kombination med information om städbehoven leder till förbättrad kundnöjdhet, konkreta effektivitetsvinster och mer motiverad personal. Systemet ger arbetsledaren ökad effektivitet och högre kvalité till en lägre kostnad samtidigt som städpersonalen får en bättre arbetssituation genom att jobba smartare, istället för hårdare. Mindre stress och mer meningsfulla arbetsuppgifter, vilket höjer motivationen och minskar sjukfrånvaron för städpersonalen. "


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Regeringskansliet nöjt med Miab

Regionservice i VG-regionen vill bli bästa arbetsgivaren

Regionservice i Västra Götalandsregionen har lyckats sänka sjukfrånvaron med 1,7 procentenheter på ett år, från maj 2017 till maj 2018.

Azita Shariati: Hållbarhet är lönsamt

Båstad tar hem städningen

Städarna jagar pallplatser

Orbotech blir med robot

Nyhetsbrev

Sista dagen för CBA-nomineringarna!

Arkiv

Amazonstädning på gång

1

Snart finns bakteriefria flygstolar

Gävle låter fler slåss om kakan

Plus

Azita leder med raka puckar och vänlig vilja

Gott ledarskap har blivit Azita Shariatis varumärke och gett henne flera utmärkelser. Hon har modet att titta bortom kön och ursprung för att hitta kompetenta chefer. Azita Shariati kallar det förändringsledarskap som lyfter lönsamheten.

1

Kvinnliga städare har svårast att få heltid

Dubbelt så många städare arbetade deltid under 2017 jämfört med arbetsmarknaden som helhet. Och de som jobbade allra mest deltid var kvinnliga städare.

Dimmat desinfektionsmedel når överallt

En metod att applicera desinfektionsmedel som når överallt. Kanske kan dimmaskinen Byoplanet i kombination med ett effektivt medel mot farliga bakterier, virus och sporer vara en lösning på mycket av sjukhussmittan.

Pythagoras förvärvat norska Evcon

Enkät om arbetsmiljön – bra start

Dags för höstens Clean & Facility

Clean & Facility-mässan är som vanligt full av nyheter och spännande föredrag. Anmäl dig redan nu så slipper du köa.

Nilfisk sålde kem- och redskapsdelen

Inspira ökade omsättningen

Så lär städare sig bäst svenska

Ångtvättbilen gav löparna en kalldusch

I lördags gick Stockholm marathon och värmen gjorde loppet till en sann mara. Men Ångtvättbilen var på plats, precis som de senaste 30 åren, och kylde ner löparna med kalla duschar.

Städare hittade guld

En sydkoreansk lokalvårdare på den internationella flygplatsen Incheon hittade guldtackor i en papperskorg. Nu kan han bli miljonär.

Karlsborg tar hem lokalvården

Nominera nu till Clean Bright Awards

Nu är det återigen dags att nominera just din kandidat till årets Clean Bright Awards.

Striden hettar till i Långsele

Coor Finlands vd slutar

Ny ekonomichef till Inspira

Coor växer i Norge med nytt avtal

Golvbranschen slår ett slag för hållbar upphandling

Välkommen Linda Gheysari

Förändringar i Caverion Sveriges ledning

L&T fortsätter hos Sisab

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127