De vann årets Clean Bright Awards

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen


Efter en både festlig och, mitt i utställarvimlet, lite pampig final i Clean Bright Awards 2016, stod de fem lyckliga segrarna på scenen.

Här är vinnarna i tävlingens fem kategorier:

Årets Glansföretag: Hygienteknik med grundaren Stefan Johansson.

Juryns motivering:

" Hygienteknik har på 25 år lyckats med att bli en av de ledande leverantörerna till Städ Sverige, i konkurrens med de stora internationella aktörerna. Detta genom ett fokus på kunden, genom egna utbildade motiverade säljare, innovationer och en personalpolitik, vilken gör alla medarbetarna delaktiga och engagerade i framgången. "

Årets Vardagshjälte: Taria Olsson, Sodexo.

Juryns motivering:

" Taria har ett genuint intresse för att hjälpa andra och att göra sin omgivnings vardag bättre varje dag. Taria skapar god kontakt med kunden och slutkunderna, med kollegor och chefer. Taria föregår alltid med gott exempel och försöker alltid att underlätta arbetet för såväl kunder som för chefer. Taria är alltid positiv och smittar av sin positiva attityd till såväl kunder som kollegor. Hon kommer med förbättringsförslag och är mycket uppskattad av alla i sin omgivning. Taria började som lokalvårdare som tonåring och över 20 år senare fortsätter hon att sprida glädje och kunskap omkring sig. Alla större arbetsplatser skulle må bättre av att ha en lokalvårdare som Taria. "

Årets Arbetsledare: Iwona Tallarek, Alliance+.

Juryns motivering:

" Iwona har arbetat som arbetsledare för externa rumsstäd i 6 år och har alltid gett 100 % personligt engagemang, proffsig, samarbetsvillig och super problemlösningsorienterad. Det finns inget hon inte fixar och hon har fått oss alla att känna oss som ett gemensamt team. Iwona är ett sant föredöme för alla arbetsledare och att arbeta med henne är ett RENT nöje. Dag ut och dag in sliter hon utan att få det beröm hon förtjänar och därför anser jag att hon borde få detta pris då hon enligt oss är outbytbar. "

Årets Framtidslöfte: Nathalie Ingmarsdotter, Nässjö kommuns städverksamhet.

Juryns motivering:

" Nathalie är en ung mycket begåvad tjej som med stort driv och engagemang utvecklar Nässjö kommuns städverksamhet. Hon har sett över hela processen, håller på att utvecklar den med nya torrare städmetoder samtidigt som hon är en fantastisk förebild. Hon åker runt i hela kommunen och visar och instruerar. Hon har koll på hela processen från utvärdering, inköp till genomförande. Nathalie har nyligen fått utökad tjänst för att kunna fortsätta utveckla detta arbete. Hon brinner för städning och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt detta. Hon är en tjej med driv som månar om kommunens verksamhet samtidigt som hon ser till varje individ. Nathalie har stor utvecklingspotential inom detta område samt inom chefskapet. Helt klart en ung talang som är ett stort framtidslöfte inom denna bransch! Med rätt möjligheter och uppmuntran kan hon nå långt! "

Årets Skalman: Michael Lövgrev, SCA Hygiene Products.

Juryns motivering:

" Tork EasyCub är ett komplett städsystem med uppkopplade dispensrar och besöksräknare som resulterar i ett helt nytt arbetssätt. Digitala städscheman i kombination med information om städbehoven leder till förbättrad kundnöjdhet, konkreta effektivitetsvinster och mer motiverad personal. Systemet ger arbetsledaren ökad effektivitet och högre kvalité till en lägre kostnad samtidigt som städpersonalen får en bättre arbetssituation genom att jobba smartare, istället för hårdare. Mindre stress och mer meningsfulla arbetsuppgifter, vilket höjer motivationen och minskar sjukfrånvaron för städpersonalen. "


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Mellanchef anklagas för att ta anställdas löner

Saps och Procurator i avtal

Caverion bygger renrum åt Nobel Biocare

Artiklar om Samhall kan ge Guldspade

Tidningen Dagens Arbete är nominerad till det prestigefyllda journalistiska priset Guldspaden för granskningen av hur Samhall utsätter sina anställda för faror, dålig arbetsmiljö och orimlig stress.

Inspira fortsätter hos Tornberget

Tork nominerat till årets Amsterdam Innovation Awards

Nyhetsbrev

Förenade Service vann avtal med Region Skåne

Arkiv

AV jämför ergonomin i däck- och städbranscherna

Arbetstagare i ABW måste kunna säga nej

Aktivitetsbaserade kontor, höga krav på mejl- och telefonkontakter, teknik för arbete var och när som helst och krav på mätningar och dokumentation. Det gränslösa arbetslivet utmanar individer och arbetsgivare att ge plats för återhämtning, menar forskare i två nya rapporter.

Fastighets avvisar etableringsjobben

Nu kan du nominera till Clean Bright Awards 2018!

Clean Bright Awards är branschpriset som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom den svenska städ- och servicebranschen. Var med i jakten på branschens talanger och förebilder och bidra till att uppmärksamma dem som leder branschen framåt. Nominera din kandidat!

Plus

Grå romber gjorde Umeås Utopia unikt

Vileda Professional är ett av de företag i Sverige som både tillverkar och säljer skrap-, kombi- och torkmattor. Det vill säga hela entrézoner. Mårten Widborg är Viledas ansvarige för entrémattorna och Rent har träffat honom.

Plus

Doggys entré gick från ful till fin

Företaget Doggy i Vårgårda tillverkar hund- och kattmat. Till kontoret kommer dagligen, förutom personalen, också flera håriga hundar. Fram till för två år sedan var företagets entré en lite av ett fuktigt grustag. Idag är den både torr och snygg.

Alla får inte skydd mot mässling

I samband med mässlingutbrottet i Göteborg vid årsskiftet, kartlades all städpersonal på sjukhusen. 150 lokalvårdare omplacerades eller stängdes tillfälligt av med lön. Men alla sjukhus i landet har inte samma beredskap för städpersonalen.

Med en slutspurt skapade Sodexo 201 praktikplatser

Hotellrummet är en bakteriehärd

Plus

Seriösa företag tar trakasserier på stort allvar

Sexuella trakasserier förekommer i städbranschen, det pekar fackförbunden, forskning och vittnesmål på. Trakasserier som inte tas på allvar leder till psykisk ohälsa och sjukskrivningar. Värst drabbade är kvinnor i den informella städsektorn.

Emma Unevik: ”EU tar upp precis det vi ville”

EU-kommissionen har meddelat att svenska staten måste förbättra kontrollen av merkostnadsersättningen till Samhall. Beslutet är efterlängtat av Almega Städföretagen, säger organisationens ordförande Emma Unevik.

Kalmar testar avjoniserat vatten

Alla överens om etableringsjobben

Arbetsmarknadens parter och regeringen är nu överens om den nya anställningsformen, som fått namnet etableringsjobb. Anställningsformen, som innebär visstidsanställningar på högst två år, innebär vissa lagändringar och kan träda i kraft först under andra halvan 2019.

Reviderat EU-direktiv kan minska lönedumpning

Samhall anlitar underentreprenörer

Skippad hotellstädning hjälper barn

Sedan ett halvår tillbaka har många av Nordic Choice Hotels gäster valt bort städning och nya handdukar. Istället är de med och bidrar till att hotellkedjan donerar pengar till UNICEF. Hittills har Nordic Choice Hotels gäster skänkt 130 000 övernattningar till UNICEF:s arbete mot människohandel.

Henrik Järleskog ny på Sodexo

Ersta Städtjänster köpt av Vardagsfrid

Älvkarleby tar hem städningen

Nytt uppdrag till Inspira

Sodexo i Uppsala stoppar hunger

Delningstjänst vann innovationspris

Ny regionchef Syd/Väst till Caverion

Ängelholm städar skolor med robot

Ny chef för Borago Konsult

Miab/NCA blir Miab

Helen Warg-Friberg till Procurator

Sodexo fick "Gold Class" igen

Toan som spolar och torkar dig där bak

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163