23948sdkhjf

Nytt miljövänligt rengöringsmedel



ieasysystem North har fått exklusiv agentur för det franska rengöringsmedlet Abnet, som sluttillverkas i Laxå.

Abnet är biologiskt nedbrytbara allrengöringsmedel, utvecklade med vad tillverkaren kallar ekologiska formler. De uppfyller alla föreskrifter som specificerats enligt europaparlamentets och europarådets förordning, kommissionens förordning samt REACH-förordningen EG 1907-2006.

Enligt ieasysystem fungerar Abnet på alla slags ytor, allt från oljiga bilfälgar och toaletten till diskbänken, fina mattan och skinnsoffan. Hittills är det främst känt inom fordonstvätt, eftersom det löser fett, oljor och flygfän även i ganska låg koncentration.

I ett test tidningen Husbilen 7/16, då fyra rengöringsmedel för bilar ställdes mot varandra, vann Abnet. Husbilen skriver att det redan vid fem procents blandning är effektivt mot allt utom flygfän. För att vindrutans mosade myggor och flugor snabbt ska försvinna, behövs en tioprocentig lösning.

Husbilen skriver att man med blotta ögat kan se hur smutsen rinner av efter att man sprayat ytan med Abnet. Enligt ieasysystem beror det på att medlet klipper av laddningen mellan ytan och smutsen. Det ska också ligga kvar på ytan efter rengöring och förhindra ny smuts att fastna.

Medlet är ett högkoncentrat som användaren själv späder ut med vatten. Det finns tre doseringssteg beroende på hur smutsig ytan är.

Abnet finns i allt från enlitersflaskor till 1000-litersbehållare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078