23948sdkhjf

L&T tar ansvar för en vit bransch



L&T tar plats i styrelsen för Städbranschen Sverige som ansvariga för en vit bransch inom Facility Management-området.

Lassila & Tikanoja Service:s Matthias Lindholm tar plats i Städbranschen Sveriges (SBS) styrelse. Han ska fokusera på området ”Vit Bransch” där SBS under 2016 och framåt ska verka för att förbättra villkoren inom upphandling.

Pontus Monthan, Country Manager för Lassila & Tikanoja Sverige, säger att branschen själv och upphandlande enheter lagt grunden för de låga priserna.

– Vi har accepterat alltför låga timpriser samt priser för tilläggstjänster, därför ligger det i våra egna händer att påverka i rätt riktning och säkerställa att rätt villkor gäller för alla leverantörer.

Matthias Lindholm tillägger att det många gånger blir allt för höga och orimliga krav i upphandlingarna, samtidigt som ersättningarna är för låga för att utföra uppdragen.

– Den ekvationen går inte ihop och det är just detta vi ska ta itu med.

Städbranschen Sveriges ordförande Mårten Widborg, framhåller att organisationens styrelse nu är i balans med representanter från hela marknaden.

– Det känns riktigt bra! Vi har såväl företag från materialindustrin som konsult- och utbildningsföretag, den privata städbolagssektorn och SKL.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142