23948sdkhjf

De är CBA-finalisterna 2016!



Här är finalisterna i Clean Bright Awards 2016, priset som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom städ-, sanerings- och tvätteribranschen.

Vi har tre finalister i varje kategori och vinnaren i varje kategori presenteras på branschmässan CLEAN & Facility at your Service den 28 september på Kistamässan. Arrangör är tidningen RENT.

Kom dit och var med om finalen, spänningen och hyllningarna. Inträdet är ju dessutom avgiftsfritt!

Årets Vardagshjälte

Finalist: Taria Olsson, Sodexo

Motivering: Taria har ett genuint intresse för att hjälpa andra och att göra sin omgivnings vardag bättre varje dag. Taria skapar god kontakt med kunden och slutkunderna, med kollegor och chefer. Taria föregår alltid med gott exempel och försöker alltid att underlätta arbetet för såväl kunder som för chefer. Taria är alltid positiv och smittar av sin positiva attityd till såväl kunder som kollegor. Hon kommer med förbättringsförslag och är mycket uppskattad av alla i sin omgivning. Taria började som lokalvårdare som tonåring och över 20 år senare fortsätter hon att sprida glädje och kunskap omkring sig. Alla större arbetsplatser skulle må bättre av att ha en lokalvårdare som Taria.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Finalist: Katrin Johansson, Svenska kyrkan städenheten Malmö

Motivering: Svenska kyrkan har ca 105 lokaler som 26 st lokalvårdare tar hand om, Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Då kyrkan har många aktiviteter så måste man vara flexibel och ge god service på de olika städområdena, man måste också vara lyhörd och ha medmänsklighet då de möter t.ex. många sörjande, människor som är utslagna från samhället, flyktningar mm. De håller sig uppdaterade genom utbildningar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nominerad: Karin Lundgren, driftchef, ISS

Motivering: Karin har med stort allvar och glöd iklätt sig den nya rollen som driftchef på ISS Direkt som startade i Göteborg 1 jan 2016. Hennes motto är att främst ha nöjda medarbetare eftersom detta ger nöjda kunder. Utifrån detta bemöter Karin sina medarbetare med respekt och omtänksamhet, besöker dem ofta i sin vardag för att utveckla leveransen tillsammans med kunden, vilket gjort henne till en mycket omtyckt chef. Trots stora utmaningar i starten har hon bevarat entusiasmen och är ett föredöme i att både vårda kunden som sina medarbetare. Egenskaper som är lätta att upptäcka hos Karin, vilka också har varit en framgångsfaktor är glad, lugn, stresstålig, nyfiken, noggrann, effektiv och mycket serviceminded. Karin är den vardagshjälte som i det tysta bidrar till att ISS ökar sina möjligheter att bli världens främsta serviceföretag.

Årets Framtidslöfte

Finalist: Nazmije Rama , teamledare, ISS

Motivering: Nazmije är en helt fantastisk och extraordinär teamledare. Hon gör ett fantastiskt arbete varje dag och detta återspeglar sig i att hon är otroligt populär hos såväl våra kunder som servicemedarbetare. Förutom att hon levererar en fantastisk kvalité, är lyhörd mot kunder och servicemedarbetare, alltid ställer upp och gör det där "lilla extra", så är hon dessutom en fenomenal säljare. Framtiden ligger framför henne hon har en stor utvecklingspotential. Hon är väl värd utmärkelsen Årets framtidslöfte!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Finalist: Bozidar Dragic, teamledare, ISS

Motivering: Bozidar är en person som verkligen brinner för sitt arbete och vill hjälpa sina medarbetare att kunna ge kunden 100 %. Han är alltid glad och positiv, något som smittar av sig i hans team. Kunden har stort förtroende för Bozidar och han har en fingertoppskänsla för kundens behov, samt ett vinnande och mycket kundorienterat sätt att lösa eventuella problem och se till att de inte uppstår igen. Bozidar tar alla möjligheter till merförsäljning när han besöker sina kunder för t.ex. kvalitetskontroller, skyddsronder eller liknande. Han har på mycket kort tid vuxit i sin roll som teamledare. På bara några år har han utvecklats till en duktig och ansvarsfull kollega som ser till företagets bästa. Han engagerar sig gärna i nya projekt på ett kreativt sätt och hans engagemang smittar av sig på sina kollegor. Han är verkligen en nyckelperson som hjälper till över gränserna och skapar ett gott samarbete mellan de olika driftområdena.

Finalist: Nathalie Ingmarsdotter, Nässjö kommuns städverksamhet

Motivering: Nathalie är en ung mycket begåvad tjej som med stort driv och engagemang utvecklar Nässjö kommuns städverksamhet. Hon har sett över hela processen, håller på att utvecklar den med nya torrare städmetoder samtidigt som hon är en fantastisk förebild. Hon åker runt i hela kommunen och visar och instruerar. Hon har koll på hela processen från utvärdering, inköp till genomförande. Nathalie har nyligen fått utökad tjänst för att kunna fortsätta utveckla detta arbete. Hon brinner för städning och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt detta. Hon är en tjej med driv som månar om kommunens verksamhet samtidigt som hon ser till varje individ. Nathalie har stor utvecklingspotential inom detta område samt inom chefsskapet. Helt klart en ung talang som är ett stort framtidslöfte inom denna bransch! Med rätt möjligheter och uppmuntran kan hon nå långt!

Årets Arbetsledare

Finalist : Iwona Tallarek, Alliance +

Motivering: Iwona har arbetat hos oss på ParkInn Hammarby Sjöstad som arbetsledare för vårt externa rumsstäd. I 6 år och har alltid gett 100 % personligt engagemang, proffsig, samarbetsvillig och super problemlösningsorienterad. Det finns inget hon inte fixar och hon har fått oss alla att känna oss som ett gemensamt team (externa städ och vår egen hotellpersonal). Iwona är ett sant föredöme för alla arbetsledare och att arbeta med henne är ett RENT nöje. Dag ut o dag in sliter hon utan att få det beröm hon förtjänar och därför anser jag att hon borde få detta pris då hon enligt oss är outbytbar

Finalist: Terhi Sundblad, norrahisingen.goteborg.se

Motivering: Terhi kom till oss förra hösten från ett uppdrag som lokalvårdare i en intilliggande stadsdel. Hon var nyexaminerad SRY, men med lång erfarenhet från yrket. Med stor nyfikenhet går hon in i uppdragets alla delar utan att vika av från sin övertygelse att lokalvård både är viktigt och behöver utföras på "rätt" sätt. I kontakt med både medarbetare, kollegor och kunder sprider hon känslan av att inget är omöjligt och att alla kan lära sig och utvecklas. Det som lyfter fram henne som en bra kandidat till årets arbetsledare är hennes vilja att lära och förbättra - och inte minst hennes förmåga att dela med sig av den!

Finalist: Andria Djurdjevic, Global Fast

Motivering: Andria är arbetsledaren med glimten i ögat och kunden och personalen i fokus. Andria har, trots ynka två år i företaget, många lyckade uppstarter i bagaget. Han har dessutom lyckats utöka antalet tjänster som företaget erbjuder inom städning genom att tipsa om möjliga objekt att lägga anbud på och det har lyckats. Andria lägger lika stor vikt vid personalens personliga utveckling som företagets serviceleverans till kund – och många av hans anställda har följt med Andria från sin tidigare arbetsgivare. Han är en fena på digitala styrhjälpmedel och har på ett modernt och professionellt arbetssätt höjt både kvalitén och kundnöjdheten hos många av sina kunder. Andria är alltid på språng, men med sitt strategiska och strukturerade arbetssätt har han alltid tid för personalen. Andria är inte rädd för att hugga i själv, utan jobbar gärna med personalen bl.a. för att visa hur man på ett ergonomiskt och mer tidseffektivt sätt uppnår bästa resultat. För Andria finns inget ”mitt” och ”ditt”, han hjälper sina kollegor där det behövs. Andria kommer med lösningar och initiativ som gör både kund och personal nöjda – en verklig förebild för sin personal och sina kollegor! Istället för att släcka bränder förebygger och förekommer Andria.

Årets Skalman

Finalist : Rolf Sundwall, Orbotech

Motivering: Rolf är en pedagogisk person som verkligen kan sitt område. Han visar och demonstrerar nya maskiner samt kommer med förslag till användningsområden som syftar till att förbättra leveransen till kund.

Finalist: Nominerad: Michael Lövgren, SCA Hygiene Products AB

Motivering: Tork EasyCube™ är ett komplett städsystem med uppkopplade dispensrar och besöksräknare som resulterar i ett helt nytt arbetssätt. Digitala städscheman i kombination med information om städbehoven leder till förbättrad kundnöjdhet, konkreta effektivitetsvinster och mer motiverad personal. Systemet ger arbetsledaren ökad effektivitet och högre kvalité till en lägre kostnad samtidigt som städpersonalen får en bättre arbetssituation genom att jobba smartare, istället för hårdare. Mindre stress och mer meningsfulla arbetsuppgifter, vilket höjer motivationen och minskar sjukfrånvaron för städpersonalen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Finalist: Jan-Henrik Svensson, Centraction

Motivering: I ett exempel vid SGS Studentbostäders största boende i Göteborg med nära 400 lägenheter har man under 2015 ersatt fyra äldre centraldammsugare med fyra nya CENVA-FLEX-9 enheter. Genom denna åtgärd har man minskat energiförbrukningen i fastigheten med hela 87%, vilket i reda siffror ger ca: 25 000 kWh per år i minskad energiförbrukning. Sett över systemets beräknade livscykel på 40 år ger detta 1 000 000 kWh.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Årets Glansföretag

Finalist: Rose-Marie Stedt, Sanae Mentis

Motivering: Ett företag med sträckta ryggar där man visar att detta yrke är precis lika hedersvärt som vilket annat arbete. Sanae Mentis är ett litet företag som alltid har jobbat för att sudda bort stämpeln "städerska" inom branschen, de jobbar personligt med sina kunder och ser alltid till att sticka ut bland de andra företagen. Dessutom har dom pratat i massmedia om just detta. Vilket var fantastiskt starkt att ta på sig den rollen. Vilket också visar att moralen är hög inom företaget både vad de gäller personalpolitik och kundfokus. Vår nominering går självklart till Sanae Mentis!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Finalist: Stefan Johansson, Hygienteknik

Motivering: Hygienteknik har på 25 år lyckats med att bli en av de ledande leverantörerna till StädSverige, i konkurrens med de stora internationella aktörerna. Detta genom ett focus på kunden genom egna utbildade motiverade säljare, innovationer, och en personalpolitik, vilken gör alla medarbetarna delaktiga och engagerade i framgången.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nominerad: Marie Flourié , Maries Puts &Städ

Motivering: Maries Puts & städ AB är ett familjeföretag som värnar om det mångkulturella Sverige och ett prestigelöst ledarskap. Värderingarna kommer till uttryck i begreppen styrka, glädje och kompetens. Allt de gör genomsyras av ledordet ”Ren känsla”, som både innebär väl utförda tjänster med nöjda kunder och schysta villkor för medarbetarna. I år firar de25-årsjubileum. Britt-Marie Ekstrand är VD och driver företaget tillsammans med grundaren Marie Flourié (varumärkesansvarig) och Jean-Paul Flourié (verksamhetsutvecklare). Företaget ser sig som ett företag som tar ett stort samhällsansvar. Medarbetarna representerar 25 olika nationaliteter och behärskar ännu fler språk. företaget välkomnar mångfald och anställer många personer med svaga kunskaper i svenska, som de uppmuntrar att utvecklas och hitta en plats i det svenska samhället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094