Förslaget om sjukskatt är skrotat

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen
Arbetsmarknadens parter har kommit överens om gemensamma avsiktsförklaringar för att få ner sjuktalen och långtidssjukskrivningarna. Därmed har regeringen dragit tillbaka förslaget om sjukskatt.

Regeringens förslag innebar att arbetsgivarna skulle stå för 25 procent av sjukpenningen efter 90 dagars sjukskrivning. I gengäld skulle arbetsgivaravgiften sänkas med 0,16 procent, vilket inte kompenserade för vad en långtidssjukskriven skulle kosta arbetsgivaren.

Dessutom framhöll en hel rad remissinstanser, inklusive LO och PTK, att förslaget innebar en stor risk för att arbetsgivarna skulle börja sålla bort arbetssökande med en sjukdomshistoria. På så vis skulle man alltså riskera att få en arbetsmarknad där bara de garanterat friska fick jobb.

Sedan socialförsäkringsminister Annika Strandhäll lade fram förslaget i våras har därför debattens vågor gått höga. Arbetsgivarna har också hävdat att de får betala för sjukorsaker som ofta inte alls har med den anställdes arbete att göra. Det privata näringslivet har också framhållit att det är de offentliga arbetsgivarna som her de högsta sjuktalen. Så varför ska privata företag betala för att arbetsmiljön i den offentliga sektorn är dålig?

Annika Strandhäll meddelade redan tidigt i debatten att förslaget skulle dras tillbaka om parterna kom med hållbara åtgärder.

Nu har det alltså skett.

Den avsiktsförklaring som Sveriges Kommuner och Landsting kommit fram till tillsammans med Kommunal, Vision, AkademikerAlliansen (som representerar 17 fackförbund) och ytterligare sex fackförbund från offentlig sektor, innehåller bland annat följande tre punkter:

Utveckla ett stödpaket riktat till kommuner och landsting/regioner med hög sjukfrånvaro. Stödpaketet kan t.ex. innehålla förslag till åtgärder som tar sin utgångspunkt i kända frisk- och riskfaktorer, bl.a. avseende kompetens, arbetsorganisation och bemanning.
Säkra att chefer i verksamheterna har tillgång till kunskap om hur de aktivt kan arbeta med rehabilitering och arbetsanpassning.
Initiera ett utvecklingsarbete om hur kostnader för sjukfrånvaro bättre kan inkluderas i den ekonomiska styrningen och uppföljningen i kommuner och landsting.

Åtgärdspaketet omfattar också en rad förslag till regeringen, till exempel bör regeringen:

Utveckla möjligheterna att återgå partiellt i arbete i kombination med fortsatt sjukskrivning
Överväga att inom sjukförsäkringen utveckla förmåner som bättre tar tillvara arbetsförmågan
Långsiktigt stärka forskning och kunskapsutveckling om företagshälsovården samt
Utveckla incitamenten för arbetsgivare att använda sig av företagshälsovården i det förebyggande arbetsmiljöarbetet.

Den privata sektorns parter, Svenskt Näringsliv, LO och PTK, har en lång lista med åtgärder som de gemensamt ska driva. Exempelvis ska företagen:

Bättre ta till vara de ekonomiska stöd som finns för rehabiliteringsåtgärder.
Utvecklas en effektivare hjälp i samband med sjukfrånvaro
Öka kunskapen om de bakomliggande faktorerna till sjukskrivning

Dessutom föreslår de att en utredning ser över i vilken omfattning företagen använder företagshälsovård. Utöver det vill parterna att regeringen inrättar ett kunskapscentrum för arbetsmiljöforskning och ser till att kunskapen om sjukförsäkringens tillämpning blir bättre.


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Regeringskansliet nöjt med Miab

Regionservice i VG-regionen vill bli bästa arbetsgivaren

Regionservice i Västra Götalandsregionen har lyckats sänka sjukfrånvaron med 1,7 procentenheter på ett år, från maj 2017 till maj 2018.

Azita Shariati: Hållbarhet är lönsamt

Båstad tar hem städningen

Städarna jagar pallplatser

Orbotech blir med robot

Nyhetsbrev

Sista dagen för CBA-nomineringarna!

Arkiv

Amazonstädning på gång

1

Snart finns bakteriefria flygstolar

Gävle låter fler slåss om kakan

Plus

Azita leder med raka puckar och vänlig vilja

Gott ledarskap har blivit Azita Shariatis varumärke och gett henne flera utmärkelser. Hon har modet att titta bortom kön och ursprung för att hitta kompetenta chefer. Azita Shariati kallar det förändringsledarskap som lyfter lönsamheten.

1

Kvinnliga städare har svårast att få heltid

Dubbelt så många städare arbetade deltid under 2017 jämfört med arbetsmarknaden som helhet. Och de som jobbade allra mest deltid var kvinnliga städare.

Dimmat desinfektionsmedel når överallt

En metod att applicera desinfektionsmedel som når överallt. Kanske kan dimmaskinen Byoplanet i kombination med ett effektivt medel mot farliga bakterier, virus och sporer vara en lösning på mycket av sjukhussmittan.

Pythagoras förvärvat norska Evcon

Enkät om arbetsmiljön – bra start

Dags för höstens Clean & Facility

Clean & Facility-mässan är som vanligt full av nyheter och spännande föredrag. Anmäl dig redan nu så slipper du köa.

Nilfisk sålde kem- och redskapsdelen

Inspira ökade omsättningen

Så lär städare sig bäst svenska

Ångtvättbilen gav löparna en kalldusch

I lördags gick Stockholm marathon och värmen gjorde loppet till en sann mara. Men Ångtvättbilen var på plats, precis som de senaste 30 åren, och kylde ner löparna med kalla duschar.

Städare hittade guld

En sydkoreansk lokalvårdare på den internationella flygplatsen Incheon hittade guldtackor i en papperskorg. Nu kan han bli miljonär.

Karlsborg tar hem lokalvården

Nominera nu till Clean Bright Awards

Nu är det återigen dags att nominera just din kandidat till årets Clean Bright Awards.

Striden hettar till i Långsele

Coor Finlands vd slutar

Ny ekonomichef till Inspira

Coor växer i Norge med nytt avtal

Golvbranschen slår ett slag för hållbar upphandling

Välkommen Linda Gheysari

Förändringar i Caverion Sveriges ledning

L&T fortsätter hos Sisab

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.138