23948sdkhjf

Fler anställer funktionshindrade





Det blir allt vanligare att kunder ställer krav på att leverantören ska ta ett socialt ansvar. Enligt en undersökning från Samhall uppger 12 procent fler arbetsgivare idag att de har personer med funktionshinder anställda, jämfört med 2014.

I år hade 58 procent av de tillfrågade arbetsgivarna personer med funktionsnedsättning anställda, vilket kan jämföras med 46 procent år 2014 och 39 procent år 2012.

En tredjedel (33 procent) av företagens rekryteringsansvariga säger, att största fördelen med att anställa personer med nedsatt arbetsförmåga, är att deras kunder har önskemål om att de tar socialt ansvar. Detta är närmast en tredubbling jämfört med år 2014, då andelen bara var 13 procent, och visar tydligt att medvetenheten och det sociala ansvarstagandet växer på svensk arbetsmarknad.

23 procent uppger också att en mångfald på arbetsplatsen skapar en bättre arbetsmiljö. Samtidigt säger 49 procent av dem som inte har funktionshindrade anställda, att de saknar tillräcklig kunskap för att våga anställa personer med funktionsnedsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062