23948sdkhjf

Nu gäller de utökade rut-tjänsterna



Nu kan kunderna göra rut-avdrag även för flyttjänster, fler trädgårdstjänster än tidigare och vissa IT-tjänster, som utförs i hemmet.



Företag som erbjuder flyttjänster med rut-avdrag bör veta att avdraget gäller vid flytt av bohag mellan bostäder, flyttpackning och uppackning, lastning och lossning, samt arbetstid för transporten.

Rut-tjänster i kundernas trädgårdar är nu utökade med beskärning och fällning av träd och buskar, slyröjning, stubbfräsning, vedkapning, återställande av mark, samt arbeten för att kompostera och ställa i ordning trädgårdsavfall inför bortforsling.
Tjänsterna ska utföras på eller i trädgården i nära anslutning till bostaden.
Däremot får företagen inte forsla bort trädgårdsavfall, nyplantera, ge trädgårdsrådgivning eller inkludera kostnaden för maskinhyran i rut-tjänsterna.
IT-tjänster som ger rätt till rutavdrag är installation, reparation och underhåll av personlig data- och IT-utrustning. I det inkluderas sammankopplad kringutrustning, programvara och utrustning för datakommunikation.
Tjänsterna ska utföras i kundens bostad för att ge rätt till rutavdrag.
Exempel på IT-tjänster som inte ger rätt till rutavdrag är arbete med IT-utrustning för fjärrstyrning och övervakning, programmering, ombyggnad av IT-utrustning eller mer avancerad kundanpassning av programvara.
Reparation eller annat arbete som utförs i leverantörens verkstad samt handledning och rådgivning på distans, är heller inte tjänster som berättigar till rut-avdrag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094