23948sdkhjf

Geberit lanserar ny lättrengjord urinal



Schweiziska Geberit Group med varumärken som Ifö och Ido, lanserar nu två hygieniska och självförsörjande urinaler, Preda och Selva.

Urinalerna är tänkta för restaurang, hotell och andra offentliga miljöer och har ett speciellt spolhuvud och kantlöst porslin, som gör att endast 0,5 liter vatten behövs för en optimal spolning.

Jonas Elfborg, produktchef på Geberit, säger att varenda komponent i urinalen har utvecklats och justerats noggrant för att minimera vattenförbrukningen utan att kompromissa med hygienen.

Urinalens styrenhet för spolning kan vara antingen nät- eller batteridriven. Men med en generator, som drivs av det naturliga vattenflödet vid användning eller spolning, kan den också göras helt självförsörjande.

– De olika alternativen gör att urinalen passar även i byggnader utan tillgång på el. Väljer man den generatordrivna styrenheten blir urinalen 100 procent självförsörjande, säger Jonas Elfborg.

Enligt Geberit är urinalens behov av rengöring minimalt på grund av dess design och funktion. Servicearbetet ska kunna göras enkelt genom att vattenlåset och avloppssystemet nås uppifrån och spolhuvudet är lätt att ta av vid rengöring. Styrenheten sitter lätt åtkomlig under urinalen och har automatiskt vattenstopp, vilket gör att vattentillförseln inte behöver stängas av vid service.

Som tillbehör finns ett stort urval av beröringsfria och manuella spolplattor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078