Falu kommun tar hem städningen

| Av Marianne Ovesen | Tipsa redaktionen
Den 1 juli tar Falu kommun tillbaka städningen i egen regi, för 16 förskolor samt elva grundskolor och fritidshem. I september slås dessutom städ- och kostenheterna ihop.

Städningen, som nu ska ske i egen regi, har skötts av ISS sedan 2012 och gäller skollokaler i Svärdsjö, Linghed, Liljan, Enviken, Danholn,Toftbyn, Sundborn, Grycksbo, Sågmyra och Bjursås. Tillsammans utgör de 25 procent av samtliga skolor i Falu kommun.

Grycksboskolan

I Grycksbo, Sundborn och Enviken (Rönndalen) ingår även biblioteken med tillhörande toaletter, som är öppna för allmänheten. De lokalerna ska städas även under loven.

Serviceavdelningens chef Per-Erik Hansson, berättar att Falun skiftat mellan externt och internt skött städning hela fyra gånger under årens lopp.

– Men nu har kommunen ingått ett avtal med Kommunal om heltid åt alla och behöver ta hem städningen för att kunna erbjuda 100 procents arbetstid. Vi erbjuder också personalen att få personligt anpassad arbetstid, alla vill ju inte ha heltid. Det handlar om att vara en god arbetsgivare.

De medarbetare som nu skall serva skolan med städ- och serviceuppdrag är personal som har arbetat i områdena tidigare och är väl förtrogna med lokalerna. Men Serviceförvaltningen har också nyanställt för att säkra kvaliteten i det nya uppdraget.

Ytterligare en åtgärd är att slå ihop städ- och kostenheterna, för att på så vis kunna ge personalen i köken på förskolorna full arbetstid. Den förändringen träder i kraft den 1 september.

– Vi ser här möjligheten att göra kombinationer där personal kan komma att arbeta inom flera yrkesområden som kost, lokalvård, enklare servicetjänster som att byta lampor, fylla på kaffeautomater och liknande uppdrag, säger Per-Erik Hansson.


Håll dig uppdaterad med Rent
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Tork berättar om prisade Tork PaperCircle

Drop in om lokalvårdaren som ville upp och lyckades

ECJ ropar något för högt

Enligt European Cleaning Journal visar en svensk forskningsstudie att lokalvårdare är en av de yrkesgrupper som kan ha ökad risk att få MS (multipel skleros). Detta är dock något som studiens försteförfattare Dr Anna Hedström förnekar.

Tre som kan bli Årets Städföretag

Taggad vd för nya Nordexia

I december 2017 bildades Nordexia i syfte att köpa Nilfisks kem- och redskapsdivision, som var till försäljning. Affärsområdeschefen Roland Andersson ingick i köpet och blev vd. Nu stortrivs han på nya jobbet.

Kenth Linder till Supplies Direct City

Nyhetsbrev

Holländska ISS säljer kundportfölj

Arkiv

Drop in om vägledningen för upphandling

Ny chans att lyssna till Jesper Low

Tips för att bli en bättre ledare

Sodexo hjälper nya företag accelerera

Först ut på Facility Nordic-dagen

Drop in-seminarie: Dags att städa upp i patriarkatet

Berendsen fortsätter med biogas

Tranås Hemservice köpt av Städarna

Hotellstädare borde ha överfallslarm

Orbotech expanderar i Malmö

Orbotech expanderar i syd och öppnar nytt center i Malmö.

Kolla in programmet för Drop In-seminarierna!

Nordic Cleanware inviger nya lokalen 14 september

Deb 16 juli flyttade Nordic Cleanware från Nobelvägen i Malmö till rymliga lokaler på Stenyxegatan 25 B i Fosie, även det i Malmö.

Sodexo får fina certifikat

Sodexo har tagit emot nordiska certifikat från Intertek, en global helhetsleverantör som säkerställer kvalitet, hållbarhet och säkerhet.

Han blir ny Coor-vd i Finland

Inspira får hållbarhetschef

Glöm inte anmäla dig till Clean & Facility!

Stor fest hos Supplies Direct City

Under ett par intensiva timmar var det fullt hus när Supplies Direct City höll öppet hus den 31 augusti i de nya lokalerna i Årsta.

Här är finalisterna i årets Clean Bright Awards!

Effekt sköter servicen åt Interoc Bygg

ISS valde Fönsterputsgrossisten

USA-ambassad säljer toapapper

Ikaros börjar sälja städmateriel

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.147