23948sdkhjf

De vann Issa Intercleans Innovation Award 2016

Issa Interclean i Amsterdam är i full gång och under första dagen korades vinnarna av Amsterdam Innovation Award.

Totalvinnare blev Sealed Air Diversey Cares system Augmented Reality: Suma Revoflow, som också vann okategorin "Ledning, utbildningslösningar och närliggande produkter".

Vinnare av kategorin "Maskiner, tillbehör och komponenter" blev roboten RA 660 NAVI från Cleanfix.

Vinnare av den tredje och sista kategorin, "Utrustning/verktyg, omsorg och säkerhet", blev tyska Warner & Mertz system Quick & Easy. En mycket enkel lösning som gör att lokalvårdaren kan bära med sig alla nödvändiga kem i ett bälte runt midjan och koppla dem till en sprayenhet.

Augmented Reality är ett komplett, integrerat gränssnitt mellan alla maskiner och användarnas mobiltelefoner, läsplattor och datorer.

I systemet kan lokalvårdarna utveckla sina kunskaper så att färre misstag begås. De kan få hjälp med problemlösning och se var exempelvis kem behöver fyllas på i en maskin.

Meningen är att det ska öka effektiviteten, ge kunnigare lokalvårdare och minska tiden då maskiner står still på grund av problem.

Enligt Diversey Cares divisionschef Ilham Kadri, är tanken också att den nya tekniken ska öka städyrkets status och göra att det inte är ett genomgångsyrke på samma sätt som idag.

– Det finns 800 miljoner städare i världen och en stor del av dem är analfabeter. Med det här systemet kan även icke läskunniga tillgodogöra sig ny kunskap. Allt är nämligen uppbyggt på enkla videoinstruktioner på 27 olika språk, berättade hon.

Och uppkoppling är ett nästan obefintligt problem idag, anser hon.

– I många afrikanska länder har människorna två mobiltelefoner, men däremot ingen vattentoalett.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063