23948sdkhjf

Mer städtid med digitala dispensrar



62 procent mer städtid, 76 procent färre tomma dispensrar och inga klagomål. Det blev resultatet när idrottsanläggningen IKSU i Umeå skaffade 300 digitala, internetuppkopplade dispensrar.

Siffrorna kommer från SCA och varumärket Torks studie av hur de uppkopplade dispensrarna Tork EasyCube påverkar arbetet för städpersonal och anläggningschefer på IKSU i Umeå. Resultatet visar en förbättrad kvalitet och effektivitet i kombination med minskad stress hos lokalvårdarna. De har gått från statiska städrundor till behovsbaserad rengöring, vilket har resulterat i en förbättrad effektivitet.

Att veta vad som behövs – när och var det behövs i realtid, har exempelvis gett teamet möjligheten att minska dispenserkontrollerna med 77 procent. Tidigare ledde bara en av fyra dispenserkontroller till en påfyllning. Efter implementeringen av Tork EasyCube leder sju av tio dispenserkontroller till en påfyllning, vilket sparar lokalvårdarnas tid och arbetsinsatser.

Nu har de mer tid över till städning av de områden som mest behöver det. I välbesökta utrymmen har städningen ökat med så mycket som 62 procent. Därmed har den totala städkvaliteten ökat märkbart.

Anläggningen har gått från en situation med upprepade klagomål om otillräcklig städkvalitet och tomma dispensrar till att inte få några klagomål alls. Studien visar också att städpersonalens motivation har ökat tack vare ökad kontroll, mindre stress och mer fokus på vad som är viktigast.

André Söderberg, lokalvårdare på IKSU, tycker att de nya dispensrarna gör hans jobb mer dynamiskt och meningsfullt.

– Jag känner att jag har energi att göra mer när jag vet att allting jag gör har ett värde.

Den digitala tjänsten Tork EasyCube är nominerad till ISSA Innovation Awards på den kommande ISSA/INTERCLEAN-mässan i Amsterdam.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078