23948sdkhjf

Informationskampanj för handhygien

God hygien och rena händer kan man aldrig poängtera för ofta. Orsaken till matförgiftning är till stor del just bristande hygien. Antingen i kök eller hos dem som hanterar maten.

Om den personliga hygienen brister kan bakterier som finns på den som tar i maten överföras till livsmedlen. Boven i dramat är ofta stafylokocker, en bakterie som kan hittas på huden, i sår och i näsan hos människan. Genom handtvätt och korrekt hantering kan matförgiftning undvikas.

Därför går företaget Food Safety nu ut och informerar om bakterierna och ge konkreta tips på hur man förebygger matförgiftning orsakad av dålig personlig hygien.

För att undvika överföring av Stafylokocker från människa till livsmedel måste de som hanterar livsmedel tvätta händerna noga och ofta. Har man sår på händerna ska man alltid bära handskar .

En bra handtvätt sker genom noggrann rengöring av händerna med tvål. Det är viktigt att arbeta upp ett ordentligt skum och inte glömma fingertopparna, greppytan vid tummen och mellan fingrarna. Det tar ungefär 30 sekunder att genomföra en ordentlig handtvätt. Att bara använda handsprit är inte tillräckligt. Handtvätt med mycket gnuggande är det som gäller för att undvika spridning av Stafylokocker, skriver Food Safety i ett pressmeddelande.

Tips för att undvika Safylokockförgiftning

Tvätta händerna noga och ofta
Vid sår på händerna- använd handskar
Förvara rätt- kylvaror ska förvaras i max + 8°C
Bär alltid huvudbonad
Använd inte smycken och piercingar i ansiktet i köket
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064