23948sdkhjf

Lyckat Skåneprojekt ger ny yrkesroll

Region Skånes pilotprojekt med servicevärdar är avslutat. Nu anställs den nya yrkesgruppen på ytterligare 24 avdelningar på SUS i Malmö.

I september förra året påbörjades ett pilotprojekt med servicevärdar på fyra avdelningar på Skånes Universitetssjukhus (SUS). Syftet var att utveckla en ny yrkesroll i vården, som ska frigöra tid för vårdpersonalen, bidra till en bättre patientupplevelse, minska vårdrelaterade infektioner och bidra till att rätt kompetens utför rätt arbetsuppgifter.

Projektet har nu avslutats och utvärderats och resultatet visar att servicevärdarna ger mervärde för verksamheten. Undersköterskor fått mer tid till patienten och till samarbete med sjuksköterskor, kvaliteten på lokalvården har höjts och patientflödet har förbättrats då servicevärdarna sköter all hemgångsstädning.

Servicevärdarna är anställda av Regionservice, men placerade på vårdavdelningarna och ingår i avdelningspersonalen. Syftet är att förbättra kontinuiteten i arbetet och kommunikationen mellan vård- och servicepersonalen.

Region Skåne har tydliga mål om att öka tillgängligheten till vården, att minska beroendet av bemanningsföretag och att bli en attraktiv arbetsgivare. Även i det arbetet är servicevärdarna nyckelpersoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.352