23948sdkhjf

Hemfrid vill förbättra integration

Det sociala företaget Mitt Liv och Hemfrid inleder samarbete för att öka mångfalden och integrationen på den svenska arbetsmarknaden.

Henrietta Bean, verksamhetsansvarig på Mitt Liv i Stockholm, gläds åt överenskommelsen.

— Genom vårt mentorprogram kan företag som Hemfrid hjälpa till att öppna dörrar för dem som vill in på arbetsmarknaden. Men de kan också öka sin egen mångfaldskompetens inom företaget.

Hemfrid ska vara en del i Mitt Livs mentorprogram, Mitt Livs Chans. Det innebär att anställda får möjlighet att öka sin kunskap om mångfald och vidga sina perspektiv. Några kommer också att medverka som mentorer och stötta en annan persons personliga utveckling in på arbetsmarknaden.

Hemfrida vd Maria Andersson säger att en majoritet av företagets anställda har utländsk bakgrund.

– Mångfalden är en av våra främsta tillgångar. Vi vill bli ännu bättre på att ta tillvara på den kunskap och det kulturutbyte som finns inom företaget.

Genom samarbetet med Mitt Liv vill Hemfrid både ge sina medarbetare möjlighet att utvecklas och underlätta integrationen.

Fakta om Mitt Liv

Mitt Liv är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald. Genom mentorskap, utbildning och vidgade kontaktnät vill företaget öppna dörrar för personer med utländsk bakgrund. Mitt Liv arbetar också med företag och organisationer som aktivt vill arbeta med mångfaldsfrågor. Läs mer på www.mittliv.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063